Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Sultanahmet saldırganı öldürüldü, 2 kişi yaralandı
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Yaklaşık 1 saat süren çatışma sona erdi. Saldırgan öldürüldü. Çatılarda bulunan özel hareket birimleri sarayı terk etti. Şu an saldırganın öldürüldüğü yerde bomba uzmanları inceleme yapıyor. Çapkın, "Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor. Saldırgan etkisiz hale getirildi" dedi.

Olay şu şekilde gelişti: Elindeki pompalı tüfekle gelen adam, Topkapı Sarayı önündeki güvenlik görevlilerine ateş açtı. Ateş sonucunda 1 asker ve 1 özel güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırgan daha sonra sarayın içinde ateş açmaya devam etti. Çatışma yaklaşık 1 saat sürdü. Saldırının başladığı anlarda sarayı ziyaret için gelen ve otobüslerden inen turist grupları büyük tehlike atlattı.Bir grup turist kafilesi sarayda mahsur kaldı.
Yaklaşık saat 10.10'da başlayan çatışma 11.15'te sona erdi. Sultanahmet Meydanı'nda silahlı bir kişi etrafa ateş açtı. Olay yerinde 2 yaralı olduğu açıklandı.
Topkapı Sarayı'nın önüne gelen saldırgan yüzünden müze ziyarete kapatıldı. Polis caddeyi ve meydanı boşalttı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre saldırgan, Arapça "Allahu ekber" ve "Ben Suriye'liyim" diye bağırdı.
Görgü tanığı turist rehberi "Bir asker vurulmuştu. Diğerleri içeri kaçmıştı. Askerin vurulduğu belliydi, yardım istiyordu. Ortada fazla insan yoktu, sadece askerler vardı" dedi.

Bir görgü tanığı ise "İlk başlarda dikkat etmedik. Film çekimi var sandık" diye konuştu.
amerikanın oyunu bunlar hep suriyeye amerika giremiyor türkiyeyi sokacak çok belli ediyor amerika ama yazıklar olsun müslüman ülkeyiz diye geçiniriz demokrasiden söz ederiz iç savaş olan yere ilk müdahaleyi hep biz yaparız yarın öbürgün pkklılar sokaklara inip ciddi manada iç savaş çıkartırlarsa tüm dünya üstümüze binecek bunları düşünecek beyin yok mu varsa neden düşünmüyor anlamıyorum Sad
serefsizlerAngry
adam manyak herhalde pompalıyla basmıs
özür dileriz 2 gün sonra..
Amacı ne bu adamın ben onu anlamadım.
bende çok üzüldüm ya yazıklar olsun Sad Yaralananlara allah acil şifalar versin.
Referans Adresler