Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Ve Kimi Raikkonen Renault ile F1'e dönüyor
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Renault'dan yapılan açıklamada, Kimi Raikkonen'le anlaşmaya varıldığını ve Fin pilotun gelecek sene Renault kokpitinde yarışlara geri döneceği bildirildi.

[Resim: zdcvasc.png]

F1'in ardından iki sezon Dünya Ralli Şampiyonası'nda mücadele eden ve NASCAR Truck Series ise Nationwide'da bir kez yarışan Raikkonen Renault ile iki yıllık anlaşmaya imza attı.

2009 sezonu sonunda Ferrari ile olan sözleşmesini bir yı önce fesh ederek pistlere veda eden Raikkonen, gelecek sezon dönüş için Williams takımıyla görüşme halindeydi.

Son günlerde Raikkonen'in menajerinin Renault ile temasta olduğu da gelen haberler arasındaydı. Ferrari ile 2007'de dünya şampiyonu olan, 2001'de başladığı F1 kariyerinde 18 kez podyumun tepesine çıkan Raikkonen yaptığı açıklamada, "İki yıllık aranın ardından yeniden Formula 1'e dönüyor olmaktan dolayı sevinçliyim. Lotus Renault GP'ye, bana bu fırsatı sunduğu için minnettarım" dedi.

Dünya Ralli Şampiyonası'nın, pilot olarak kariyerinin faydalı bir bölümünü oluşturduğunu dile getiren Raikkonen, "Ancak F1'e olan açlığımın son zamanlarda üstün geldiğini inkar edemem" ifadesini kullandı. Fin pilot, "Bu yüzden, Lotus Renault GP ile geri dönme kararını almak zorolmadı. Takımın hedefleri de beni etkiledi. Şu an takımı, gridin önlerine taşımak için önemli bir rol oynamayı heyecanla bekliyorum" diye konuştu.
ALINTIDIR-KAYNAK:TÜRKİYEF1

Bu sezonun ortalarında zaten konuşulan bir şeydi döneceği kesin belliydi ama hangi takımda yer alacağı bilinmiyordu.Renault ile anlaşması beni şaşırttı açıkcası biraz.
şahsen benide çok şaşırttı ben williamsla imzalar diye beklerken renaultla imzaladı ama olsun seneye kimi raikkoneni gene pistlerde izliyebileceğiz bu çok mutluluk verici Smile
4ever schumi Big Grin
valla bende williams'a gider diyordum ama Lotus'a gitmesi ilginç oldu. Senna'nın koltuğu sallanıyordu ama alttan gelen Romain Grosjean gibi bir isimde varken Petrov'un yanına Kimi'nin gelmesi sürpriz oldu. Barrichello Williams'da 1 sezon dahamı devam edecek ne =D
ben daha anlamıyorum şu yarışçıları futbolculuk gibi değil ki kimin iyi kimin kötü sürücü oldğu nasıl anlaşılıyor ben daha çözemedim.
futbolcu nasıl kazandırdığı kupalarla hatırlanıyorsa aynı şey mesela schumacher 7 kez şampiyon oldu 5 i üst üste Smile yaşayan, yarışan efsane Big Grin
(11-30-2011 10:34 PM)Turkbrave Yazılan: [ -> ]ben daha anlamıyorum şu yarışçıları futbolculuk gibi değil ki kimin iyi kimin kötü sürücü oldğu nasıl anlaşılıyor ben daha çözemedim.

iyi kullanma filan sanırım Big Grin bizede o fırsatlar verilse aramızne ne schumacher çıkar cidden Big Grin şahin ve kartalla harikalar yaratan bi ülke olarak Big Grin çıkar şaşırmamak lazım Big Grin
(11-30-2011 10:34 PM)Turkbrave Yazılan: [ -> ]ben daha anlamıyorum şu yarışçıları futbolculuk gibi değil ki kimin iyi kimin kötü sürücü oldğu nasıl anlaşılıyor ben daha çözemedim.

akifim eğer pilot göze hoş gelen bi sürüş sergiliyosa eğer arabayı zorluyosa ve en önemlisi takıma sponsor getiriyosa süper pilottur Big Grin

(11-30-2011 07:03 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]valla bende williams'a gider diyordum ama Lotus'a gitmesi ilginç oldu. Senna'nın koltuğu sallanıyordu ama alttan gelen Romain Grosjean gibi bir isimde varken Petrov'un yanına Kimi'nin gelmesi sürpriz oldu. Barrichello Williams'da 1 sezon dahamı devam edecek ne =D

kardeş barrichello nun seneye 20. yılı o yüzden son kez şans verirler diye düşünüyorum ama raikkonen gibi bi pilotun dönmesi beni çok sevindirdi son 2 senedir raikkonen yok diye ben formula1 den soğumuştum Big Grin grosjean konusunda hak veriyorum çok yetenekli bi pilot ama kubica dönene kadar petrovla idare edecekler gibi Big Grin
(12-01-2011 04:26 PM)Raikko Yazılan: [ -> ]

akifim eğer pilot göze hoş gelen bi sürüş sergiliyosa eğer arabayı zorluyosa ve en önemlisi takıma sponsor getiriyosa süper pilottur Big Grin

(11-30-2011 07:03 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]valla bende williams'a gider diyordum ama Lotus'a gitmesi ilginç oldu. Senna'nın koltuğu sallanıyordu ama alttan gelen Romain Grosjean gibi bir isimde varken Petrov'un yanına Kimi'nin gelmesi sürpriz oldu. Barrichello Williams'da 1 sezon dahamı devam edecek ne =D

kardeş barrichello nun seneye 20. yılı o yüzden son kez şans verirler diye düşünüyorum ama raikkonen gibi bi pilotun dönmesi beni çok sevindirdi son 2 senedir raikkonen yok diye ben formula1 den soğumuştum Big Grin grosjean konusunda hak veriyorum çok yetenekli bi pilot ama kubica dönene kadar petrovla idare edecekler gibi Big Grin

Anladım şmdi talha abi Smile
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler