Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Yürür haldeki en eski otomobilin değeri
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Dünyanın yürür haldeki en eski otomobili 4,62 milyon dolara satıldı.

[Resim: 281585233886.jpg]

Dünyanın yürür haldeki en eski otomobili olduğu belirtilen 127 yaşındaki Fransız yapımı "Markiz" isimli buharlı araç, ABD'de düzenlenen müzayedede 4,62 milyon dolara satıldı.

Pennsylvania eyaletinin Hersehy kentinde düzenlenen müzayedede satılan ve Fransız kontu Jules Albert de Dion tarafından Georges Button ve Charles Armand Trepardoux isimli iki zanaatkara 1884'de yaptırılan buharlı otomobil, kendisine biçilen değerin iki katına alıcı buldu.

Alıcısının kimliğini açıklamayan RM Auctions müzayede evi, şimdiye kadar dört sahibi bulunan aracın saatte azami 61 km hıza ulaşabildiğini belirtti.

Fransız kontun annesine saygısından ötürü "Markiz" adını verdiği otomobil, 1887'de Paris ile Versay arasındaki ilk yarışına katılmıştı.

Önceki sahibi Teksaslı kolleksiyoncu John O'Quinn'in 2007'de 3,5 milyon dolara satın aldığı araç 20 litrelik deposuyla 32 km yol katedebiliyor.

2,7 metre uzunlukta ve 952 kilo ağırlığındaki Markiz'in altın rengi kaplamaları, dört ince tekerleği ve dört yolcu koltuğu bulunuyor.
Bisikletten farkı yok onun .. Big Grin
(10-14-2011 01:49 AM)SaintMax Yazılan: [ -> ]Bisikletten farkı yok onun .. Big Grin

O zaman en pahalı bisiklet diyelim baksana 4 buçuk milyon dolardan fazla bir miktara satılmış Tongue
(10-14-2011 01:56 AM)Decoy Yazılan: [ -> ]
(10-14-2011 01:49 AM)SaintMax Yazılan: [ -> ]Bisikletten farkı yok onun .. Big Grin

O zaman en pahalı bisiklet diyelim baksana 4 buçuk milyon dolardan fazla bir miktara satılmış Tongue

(: 80 Km yaparım ben herhalde 21. vitese gelirsem buda 62 km'mi ne yapıyormuş geçerim herhalde ana yolda benimkinin yakıt masrafıda yok hem Big Grin
siz olayın hız konusundan bakıyorsunuz adamlar tarihine bakıyor Smile
(10-14-2011 07:26 AM)Mete Han Yazılan: [ -> ]siz olayın hız konusundan bakıyorsunuz adamlar tarihine bakıyor Smile

Olay budur sonunda biri anladı Big Grin
(10-14-2011 07:26 AM)Mete Han Yazılan: [ -> ]siz olayın hız konusundan bakıyorsunuz adamlar tarihine bakıyor Smile

Ben de 18 yıllığım ama kimse bakmıyor ? Big Grin
O paraya değceğini düşünmüyorum,alan adamın elinin kiri,belli...
Dedeminde 32 yıllık var hala işliyor obaaaaa
(10-14-2011 02:33 PM)Decoy Yazılan: [ -> ]

Ben de 18 yıllığım ama kimse bakmıyor ? Big Grin

hahah Big Grin
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler