Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Türkçe Kötüye Gidiyor
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Msn, facebook, twitter gibi sosyal paylaşım siteleri ile cep telefonu mesajlarında çoğunlukla gençler tarafından kullanılan ''ok'', ''tmm'', ''slm'', ''mrb'', ''kib'', ''aeo'', ''bye'' gibi kısaltmaların Türk dilinin geleceğini tehdit ettiği bildirildi. Bence bu durum Türkçe'yi değişime uğratabilir.

Haberin detayları: http://www.haberturk.com/polemik/haber/6...-mi-ediyor

Gerçekten çok yazık.
Emocular diyorum ben Smile Forum bana yaradımı ne la Big Grin
[Resim: 678369_detay.jpg?1318338801]
aynın haklısın , müslüman olucaz sözde nerde olsa [ youtube vb. ] sayfalarda durmadan küfürlü cevaplar yazıyorlar o daha önemli bence
Bunu durduramazlar ama bunu durdurmaları için sosyal hayatı bitirmeleri lazım
Türkçenin iyi kullanılmasından önce bence küfür etmemeliyizm045.gif
bende buna katılıyorum ama her dilde kısaltmalar olur t9 lar çok gelişmiş olsa ben hiç kullanmam kısaltma beyfendi
(10-11-2011 06:36 PM)cevdetbiray Yazılan: [ -> ]Türkçenin iyi kullanılmasından önce bence küfür etmemeliyizm045.gif

küfür dediğimiz şey uzun zamandır var. Bu Türkçeyi değiştirmek tamamen messenger ve facebooktan kaynaklanıyor bence.
Türk halkının avrupaya vb yerlere özenmesi ile olan bir sonuç.
Bu konuya katılmıyorum ortada kasitli yapılan bir eylem vb. bişey yok internetde sık zaman geçiren kişilerin kullandıgı şeyleri ülke açısından dil'imiz açısından çöküntüye ugratıcagını düşünmüyorum çünkü sen sosyal yasamında ortamında birbirine 'slm nbr aeo kib' diyen kişiler görmemişindir buna bende dahilim.Emo vb. kişileri bende dogru bulmuyorum fakat zaten genellikle aile parası tüketen kişiler böle oluyor ülkede karın tokluguna çalısan çok emoda fazla yayılmaz zaten bayadır var fakat hala ben ankarada öle resimlerdeki gibi bi emo göremedim üsetelik emo yazısı varmıs sanırım öle yazanlarıda arkadas ortamlarında kesin 'o nası bişey lan bırak bunları'die kesin tepkiler alıyordur Big Grin Son olarakda 's.a' diyenlerde var aramızda büyük çogunluk diyor tartışmaya başlarsak çok şey çıkar aslında ama gereksiz buldum.
(10-11-2011 05:58 PM)Eren Can Yazılan: [ -> ]Emocular diyorum ben Smile Forum bana yaradımı ne la Big Grin
[Resim: 678369_detay.jpg?1318338801]

evet forum bu işlerde çok yarıyor hızlı yazıyım diye bende çok hata yapıyordum ama artık düzeldi yanı olmazsa olmazımız deil sonuçta Big Grin
Yazık cok yazık ne kadar dikkat etmeye çalışsamda gerek dikkatsizlik gerek noktali harflerin yazilmamasi gibi sorunlar oluyor mrb vs yazılar türkcenin kötüye gitmesimi yoksa dilin pratiklesmesimi olarak açıklanır bilemiyorum .
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler