Yaklaşık 1 haftalık bir araştırmadan sonra "DSL nedir?","Ne işe yarar?" sorularının cevabını buldum.
DSL internet hızını bulunduğu hızın 10 katına kadar çıkaran bir ağ sağlayıcısıymış ve reklamda da bahsedildiği üzere 100 Mbps ye kadar hıza ulaşabiliyormuş. Bu da biz WarrockTR ailesi ve DSL kullanacak arkadaşlar için "Lag ve Ping" sorununun hemen hemen ortadan kalkması anlamına gelmektedir.Fiyatlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmamıştır. Videonun alt yazısına dikkat ederseniz bayağı bir bilgi de alacaksınız.
Ayrıca TürkTelekom bayiilerinden aldığım bilgiye göre henüz kampanya hakkında bir bilgi verilmemiş.
Eğer 1 haftalık araştırmam işinize yaradıysa ne mutlu bana...
Gelişme olursa bu forumdan duyuracağım.
şimdi online oyun için 8mbps'de zaten yeterli bir download hızıdır ama olay uploud'da bitiyor. 8mbps download hızlı bağlantılarda yaklaşık 2Mbps uploud olması gerekirken Türkiye'de bu rakam 0,6 Mbps civarında kalıyor. Sırf o Uploud 2 olsun o bile yeter yani 100Mbps falan hikaye. 8Mbps download zaten yeterince hızlı vede arz'ı karşılıyor online oyunlar için. Oyunun istediği max download hızı zaten 8mbps'i geçmiyorki biz 100 mbps'e geçelim. Lakin oyunun istediği uploud'a ulaşamadığımız kesin hele bir o yükselsin zaten lag sorunu epey artar.
benim eski internetim, download: 0,44 upload: 0,09 du, hiç lag falan yoktu, bence ttnet ten çıkın hem size sınırlama getiriyor, hem de bir sürü problem
(09-28-2011 01:37 AM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]şimdi online oyun için 8mbps'de zaten yeterli bir download hızıdır ama olay uploud'da bitiyor. 8mbps download hızlı bağlantılarda yaklaşık 2Mbps uploud olması gerekirken Türkiye'de bu rakam 0,6 Mbps civarında kalıyor. Sırf o Uploud 2 olsun o bile yeter yani 100Mbps falan hikaye. 8Mbps download zaten yeterince hızlı vede arz'ı karşılıyor online oyunlar için. Oyunun istediği max download hızı zaten 8mbps'i geçmiyorki biz 100 mbps'e geçelim. Lakin oyunun istediği uploud'a ulaşamadığımız kesin hele bir o yükselsin zaten lag sorunu epey artar.
evet katılıyorum ama 100mbps hızın sadece oyunda değil başka şeylerde kullanabiliriz mesela ben sunucu şirketinde çalıştığım için almanya lokasyonlu dedicated sunucularımızda 100mbps hat bağlıydı 500 600 MB lik bir dosyayı 7-8 saniyede indirmenin zevkide bi ayrı ama
(09-28-2011 12:33 PM)Fikret D. Yazılan: [ -> ]Arkadaşlar benim asıl ilgimi çeken şey reklamda online oyun kullanılması. Bu nedenle yararlı olabilir diye düşünmüştüm.
kardeşim o kadarda abartılacak birey değilki normal internetlede turnuvaya katılırsın o kadar lag olmuyor yani.
(09-28-2011 12:33 PM)Fikret D. Yazılan: [ -> ]Arkadaşlar benim asıl ilgimi çeken şey reklamda online oyun kullanılması. Bu nedenle yararlı olabilir diye düşünmüştüm.
kardeşim o kadarda abartılacak birey değilki normal internetlede turnuvaya katılırsın o kadar lag olmuyor yani.
60TL nin üstünde olmazsa belki geçebilirim DSL ye
Sadece lagdan bahsedilmiyor teknik arıza olmadığı sürece kısa süreli internet düşmelerinin önüne geçildiğinden bahsediyor.