Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Dünyanın en yavaş interneti Türkiye'de değil
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
İnternet bağlantılarında dünyanın en yavaş dosya indirme hızının Afrika ülkesi Kongo'da, en hızlısının ise Güney Kore'de olduğu belirtildi. Türkiye ise ortalamanın altında yer alıyor.

Pando Networks firmasının 224 ülkede 20 milyon bilgisayardan Ocak-Haziran 2011 arasında yapılan toplam 27 milyon indirmenin sonuçlarını kapsayan araştırması internet hızı konusunda ilginç veriler ortaya koydu.

Araştırmaya göre, dünyadaki ortalama indirme hızı 580KBps. Türkiye 490KBps ile ortalamanın altındayken, ABD, 616KBps ile ortalamanın biraz üstünde. 2,202KBps ile Güney Kore liderliği alırken onu, Romanya (1,909KBps) ve Bulgaristan (1,611KBps) takip etti.

Litvanya 1,462KBps ile dördüncü, Letonya 1,377KBps ile beşinci ve Ukrayna 1,190KBps ile altıncı oldu. Afrika, Güney Amerika ve neredeyse Asya ülkelerinin tamamı ortalamanın oldukça altında yer aldı. Afrika ise en düşük indirme hızının görüldüğü kıta olarak öne çıktı. Kongo, 13KBps ile en yavaş internete sahip ülke olurken, onu 14KBp ile Orta Afrika Cumhuriyeti ve 23KBps ile bir ada ülkesi olan Komorlar takip etti.

Buradan diğer ülkeler ile ilgili verilere ulaşılabilir.
Güney Kore'ye bak be 4 kattan fazla fark var
Evet ya ama şu yeni çıkan DSL işimize yarayabilir ?
DSL belki hızı bir kaç kbps artırır
ne 490 ından bahsediyosunuz siz Big Grin ben 110 u geçtiğini görmedim benim internetin Big Grin
bizi es deger tuttuklari ulkeye bakin gazin en pahali benzinin en pahalisi elektirik suyun en pahalisi internetin en dusugu bizde.
(09-27-2011 07:39 PM)Mete Han Yazılan: [ -> ]bizi es deger tuttuklari ulkeye bakin gazin en pahali benzinin en pahalisi elektirik suyun en pahalisi internetin en dusugu bizde.

aynı zamanda internetinde en pahalı olduğu yerlerden birisi =)

Ortalama indirme hızı / Ortalama internet ücretinin oranı olarak bir sıralama olsa Afrika ülkelerininde çoğunun altında kalırız
benim 1 mb internet + uydunet hd 38 tl, modem ve receiver da bedava, eskiden 512 kb internet 17 tl idi Big Grin
Yapmayın ya.. Romanya çok fakir bir ülke nasıl 2 kbps indirme hızı var anlayamadım...
(09-27-2011 09:49 PM)Enigma Yazılan: [ -> ]Yapmayın ya.. Romanya çok fakir bir ülke nasıl 2 kbps indirme hızı var anlayamadım...

Hizmetle alakalı birşey bu. TTNET tamamen fiber optik kablo çeksin bakalım (tabii bunun için kullanıcıların da yeni modem lazım) interneti yavaş olan kalacak mı ?
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler