Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Warrock'da ( Oyun Oynarken ) HD ( High Definition ) Video Nasıl Çekilir ?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Artık oyunlarda video çekip youtube gibi sitelere veya forumlara göndermek epey moda oldu. Gelişen teknoloji ile video kaliteleride arttı. Yüksek çözünürlükte yani High Definition olarak video nasıl çekilir birazcık bilgi vermek istedim bende. Her şeyden önce High Definition kavramını anlatmam gerekli.

HD yani High Definition denen olay basitçe yüksek çözünürlük demektir. Yani masaüstü çözünürlüğü gibi düşünün. Oynadığınız oyun veya çekim yapacağınız anda bilgisayarınız yüksek çözünürlükte olmak zorundadır. Yüksek çözünürlükteki HD ise 1920x1080 pixel yapılandırılmasında oluşur. Eğerki bilgisayarınızın ekran kartı 1920x1080 çözünürlüğünü desteklemiyorsa FULL HD bir çekim yapmazsınız. Alternatif ise HD Ready denen olaydır. Yani 720p. Bu 1920x1080'den daha düşük olan 1280x720 dır. Eğerki bilgisayarınızın ekran kartı bu çözünürlüğü destekliyorsa video çekmeye başladığınız zaman elde edeceğiniz görüntüde 720p olan HD Readydir.

Bir diğer ayrıntı ise video çekme programınızın HD şeklinde bir ayarı yoktur. 800x600 oyun oynarken FULL HD çekim yapamazsınız. Adı üstünde Full HD bir çözünürlüğe verilen özel isimdir. yoksa bildiğimiz çocukluğumuzun çözünürlüğü olan 1024x768 veya 1280x1024 gibi bir çözünürlüktür. Tek farkı özel bir adı olduğu için bilmeyen kişilerin kafasında farklı bir özellikmiş gibi yer etmesidir.

Bundan öte olarak bir fotoğraf makinesi ile çekim yaptığınız zaman inanılmaz çözünürlüklere ulaşırsınız. Atıyorum 3600x2160 çözünürlüğü. Böyle çekim yapan bir sürü fotoğraf makinesi vardır. Görüntü 1080p'den çok daha kaliteledir. Lakin normal bilgisayar ekranları veya televizyon ekranları bu kadar gelişmiş durumda değillerdir. 1080p High Definition oluyorsa 2160p High High High Definition demektir. Konuya dönelim bilgisayarınızın ekranı bu kadar pixeli ekrana sığdıramadığı için resimi ufaltıp ekrana koyar. Lakin fotoğrafı zoomladığınız zaman kalite hala artmaktadır. Bu fotoğraf makinesinin çok yüksek çözünürlüğünden kaynaklanmaktadır. İlerleyen zamanlarda daha yüksek çözünürlüklerde piyasaya çıkacaktır vede HD tarih olacaktır. Atıyorum High Definition değilde Mega Definition diye bir şey olacaktır MD olarak vede 2160p olacaktır.

Konuyla ilgilenmeyen vede yazının tamamını okumayıp son cümleye atlayacak kişilere iyilik yapıp bir özet cümle geçeyim " Eğerki HD çekim yapmak istiyorsanız oyunun çözünürlüğü 1920x1080 olarak ayarlamalısınız. Video çekim programında herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok vede her türlü video çekim programı ihtiyacınızı görür sadece bazı deneme sürümünde olanlar kısıtlı çözünürlük sunarlar, onun sebebide Trial versiyon olmasıdır. "
Çok açıklayıcı bir anlatım olmuş. Smile
Destekliyor. Demek ki HD görüntü alabilirim obaaaaa
teşekkürler
Referans Adresler