(09-06-2011 06:35 PM)SaintMax Yazılan: [ -> ] (09-06-2011 06:19 PM)Burak Kandöker Yazılan: [ -> ]Ohoo yenimi farkettiniz devlet sadece burada değil her yerden tam gaz sömürmeye devam ediyor.
Örneğin: Bir araç aldınız normal fiyatı 50.000 € siz bu aracı alırken 95.000 € veriyorsanız 45.000 € devlet sizden alıyor yani bu aracın fiyatı değil eğer 400.000 TL lik bir araç görüyorsanız bunu pahalı olmasının nedeni araç değil bunu devlet yapıyor.
Euro'nun 2'den yukarıda olmasından olmasın o durum ?
Alakası yok arabanın neredeyse 2 katı vergi ödüyorsun.
hoş arabalardaki olay motor hacmi ile orantılı olarak artıyor. Ve ondanda önemlisi KDV'nin ÖTV'li fiyat üzerinden alınmasından. Ama yurt dışında eskiyen araçların vergisi artıyor. 2000 model 6litre motorlu mercedesi 7.000 pound'a bulabilirsiniz ama yıllık vergisi 7.000 pounddan daha fazla =D
Vodafone benim gelmedi umarım gelmez

Oha sizden daha yenimi gitmeye başladı 1.1 TL ? Vay arkadaş ya başlarım ben böyle operatöre ama he. Turkcell'im lanet olsun ya. Benden kaç aydır gidiyo.
(09-06-2011 05:49 PM)Can DOĞAN Yazılan: [ -> ]Türkcell in farkı bu işte para almıyor.
Bir Gün Herkes Türkcell li olacak.!
Geri kalan 182 gün vodafon sonraki 182 gün aveya
Devletin Avea gibi oparatörlerden kestiği kişi ayit yüzdeyi avea sizden alıyor alabilir.Ayda 1.1 TL ucuz be

(09-06-2011 07:44 PM)Volkan Yazılan: [ -> ]Turkcell hayattır.
ne hayatı ya 2 aydır 2.2 tl gitti
Arkadaşıma geldi. Bizde anlayamadık

Türkiyedeki arabaların yurt dışındaki arabalardan pahalı olmasının sebebleri var.
Araç Türkiye gümrüğüne girdikten sonra %100 e varan bir gümrük vergisine tabi tutuluyor ben yurt dısında 4 000 Euro olan aracın Türkiye'de 20 000 TL olduğunuda gördüm.
Peki bu kadar vergi gerekli mi ?
Cevap:Hayır
Devlet kendi araba fabrikasını kurabilir ve herkez araba sahibi olabilir. (Bence)