Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Yeni Facebook Hilesi: Otomatik Beğen!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
İnternette ziyaret ettiğiniz web sitelerini farkında olmadan Facebook profilinizde paylaşıyor olabilirsiniz.

[Resim: 21699.jpg]

Facebook`taki "Auto Like" yani "Otomatik Beğen" özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği "beğenmesine" veya Facebook profilinde "paylaşmasına" neden oluyor.

Bunun için önce web sayfasına ilgili kodlar ekleniyor ve kodların girildiği bu sayfalara kullanıcılar giriş yaptığında sayfadaki herhangi bir bağlantıya tıklamasıyla birlikte bu web sayfasının Facebook sayfasını otomatik olarak "beğenmiş" veya profilinde "paylaşmış" oluyor.

Benzer şekilde Facebook`ta arkadaşlarınızın beğendiği veya paylaştığını sandığınız video veya herhangi bir içeriğe tıklayıp bakmak istediğinizde Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve işte o anda bu sayfayı da aslında "beğenmiş" oluyorsunuz.

Kullanıcıların birçoğu, bu bilgiyi Facebook hesabında paylaştığının farkında olmazken, bunu bilen uyanıklar ise web sayfalarına bu kodları girmeye devam ediyor.

NE YAPMAK GEREKİYOR

- Facebook`ta paylaşılan sıradan bir video veya içeriğe benziyor. Bu tür paylaşımlar genellikle kullanıcıyı Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriyor. İçeriğe tıklamadan önce adrese göz atılabilir.

- Facebook profilinden çıkış yaptıktan sonra internette dolaşmak daha mantıklı; zira bu tür siteler Facebook`a girmiş kullanıcıya herhangi bir soru sormadan ilgili sayfayı "beğenmelerini" sağlıyor. Oysa Facebook hesabına giriş yapmamış kullanıcı bu sayfaya tıkladığında kendisine "kullanıcı adı" ve "şifre" soruluyor. Bu bilgiler girilmediği taktirde herhangi bir sorun yaşanmıyor.
OPK ulan buraya da mı
Simdi ben fazla girmiyorum ama benimki hep icerde , simdi bu sitelerde gezince bunları otomatik begenip paytlasıyor mu ?
benim başıma çok geldi bunları kaldırmakta zor iş
(09-01-2011 05:25 PM)Aniimaqicalzx Yazılan: [ -> ]Simdi ben fazla girmiyorum ama benimki hep icerde , simdi bu sitelerde gezince bunları otomatik begenip paytlasıyor mu ?

Evet. Mesela dün bir arkadaşım durumuna yazmış bu olayı. Habersiz beğendiği sayfalara baktım içinde benim de bilgim dışında beğendiğim bir sayfa çıktı.
Referans Adresler