Bu sene almanya / köln sehrinde düzenlenen gamescom'da almanyanın
ünlü kanallarından biri olan "RTL" yaptıgı raporda bütün dünyadaki
gamerları kücük düsürdü , hic tıras olmayan ( o parayı oyuna yatıran ) , kokan , kızlar ile iliskiye giremeyen
freaks , nerds vb...
Sitenin sikayet bölümü dün sabahtan beri acılmıyo ( o kadar cok sikayet atıyorlarıki )
iste yapılan video raporu sonunda ingilize altyazılı buldum , birisi türkceye cevirirse sevinicem :=)
skandal yaratan video :
Yalnız, doğru bir konu üstünde durmuş. İstisnalar var böyle deli gibi bilgisayara bağlı olan, yemek yemeği unutan. Burada bir aşağılama söz konusu değil. Video'nun tamamını izledim, uzun saçlı adam bile kendi diyor, oyun oynamaktan çalışmaya zaman ayıramıyorum, stilime, bakımıma özen gösteremiyorum diyor. Almanya genel olarak bakarsak oyun çılgınlığının yaşandığı , ergenlerin çok olduğu bir ülke.. Kıyaslarsak, Amerika'dan bile geniş bir online oyun tutkunluğu var. Bunların çoğu küçük yaşta ve bilgisayarın başında çok uzun süre vakit geçiren kişiler. Ne duşa ayıracak, ne ödev yapmaya ayıracak zaman yaratıyorlar kendilerine. Kızın da demeye çalıştığı bu. Bak tekinin yanına gitmiş, kız arkadaşın var mı ? Yok. Neden çünkü kızlarla rahat konuşamıyorum.. Bu bi' problem olmakla birlikte bilgisayarın başında kızlarla konuştuğu zaman kendini daha rahat hissediyordur eminim.. Bu videoda bu dile getirilmiş. Doğru bir tespit. Bence herşeye karşı olmadan biraz gerçekler üstünde durun. Size örneğin a kişisi. Bu adam banyo yapmayı , kızlarla konuşmayı hatta yürümeyi bile unutmuş bir asosyal sorunlu olabilir. Hayat oyun değil. Bunu algılamak çok önemli. Ayrıca Anonymous denilen saçma grupta bence kendini imha etmeli. Gelip saçma sapan her bir haltta bizim hedef şu ,bu demekten vazgeçmeli. Özgürlük, açıklığı savunan bir grupsa, özgür düşünce ile dile getirilen bir kurumun sitesini çökertmeyi hedeflememeliler. Ha gözümde zaten "işsiz grubu" olarak hep kalacaklar. Video içinde bence gayet mantıklı ve iyi olmuş. Alman vatandaşı çalışkan, güçlü ve inatçıdır. 3-5 sefil oyuncuyu gözden hayli hayli çıkarırlar. Alman disiplini diye bir şey vardır. Galiba bunu anlamayan alman çocukları da videoyu şikayet etmiş.. Gülüyorum.
Videonun ne damek istediğini az çok anladım Can'ın yazdıklarıyla beraber adam oyunlarda o kadar iyi olmak istiyorki gözü başka birşeyi görmüyor hatta geçenlerde evli bir japon çift internet üzerinden oynanan bebek bakma oyununda 1. olmak için yan odada uyuyan kendi öz evlatlarını unutmuşlar ne yemek ne su ne banyo ne ihtiyaçlar çocuk orda kendi başına ölmüş tabi bunlar istisna ama son günlerde forumda bir kaç konu açıldı bilgisayar başında öldü vs vs gidin sosyelleşin kızlarla takılın arkadaşlarınızla savaşmak mı istiyorsunuz toplayın grubunuzu paintballa gidin yapıcak çok şey var ama bunlar neyse