Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Yaşamalısın
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Atatürk’ün en büyük zevki, toplantılarda rastladığı herhangi birine ani bir soru sormak ve alacağı cevaba göre o şahsın bilgisini takdir etmekti.

Bir cumhuriyet balosunda yaverlerden Nihat Bey’e şu soruyu sordu:

-“Ben ölürsem, ne yaparsın?”

-“Ben de ölürüm Paşam…”

Atatürk aldığı cevaptan memnun kalmamıştı. Sert bir ifadeyle şunları söyledi:

-“Eğer beni hakikaten seviyorsan, ölmemen lazım. Yaşamalısın ve benim telkin ettiğim ideallerin benden sonra da gerçekleşmesine, yaşamasına çalışmalısın. Gerçek sevgi budur."
Kessinlikle Smile
Ki en yakın yaveride canına kıydı. Ama düşünüyorum ben de ölürdüm onca şeyden sonra. Bağlılık sonuçta.Doğru bir söz ama insan söylenecek bir söz yok
Atatürk'ün ardından sadece yas tutup gözyaşı dökmek gerçek sevgi değildir.Atatürk'ün fikir ve düşüncelerini iyice anlayıp bunları gelecek kuşaklara aktarmak en temel ödevimizdir.Bizler öğretmenler olarak Cumhuriyet için sarsılmaz bekçiler yetiştirmek konusunda her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmak konusunda gerekli gayreti göstermeye devam edeceğiz.Sizler de ödevinizin önemini en iyi şekilde kavrayarak aile eğitimi içinde Atatürk ilke ve inkılaplarına tam bağlı yurttaşlar yetiştirmek konusunda elinizden geleni yapmalısınız.Saygılarımla...
(08-17-2011 12:25 PM)Slapnippy Yazılan: [ -> ]Ki en yakın yaveride canına kıydı. Ama düşünüyorum ben de ölürdüm onca şeyden sonra. Bağlılık sonuçta.Doğru bir söz ama insan söylenecek bir söz yok
öğretmenim <3
Referans Adresler