Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: İmamdan cemaati şaşırtan istek
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
İmam, cuma hutbesinde Afrika'daki insanların zor durumda olduğunu anlattıktan sonra cemaatten cep telefonlarını açarak, Afrika halkı için açılan yardım kampanyasına mesaj göndererek katılmalarını istedi.

İlçe merkezindeki TOKİ Camisi'nde görevli İmam Raşit Gökmeşe, cuma namazında hutbede oruç tutmanın bir amacının da açların halinden anlayabilmek olduğunu anlattı.

Afrika'da her 5 dakikada bir çocuğun açlıktan öldüğünü ifade eden imam Gökmeşe, Afrika'lıların Türklerden yardım beklediklerini vurguladı.

'Lütfen şimdi hep birlikte cep telefonlarımızı çıkartalım ve Afrika yazıp 5601'e mesaj gönderelim' diyerek cemaatten Afrika halkı için başlatılan yardım kampanyasına katılmalarını isteyen Gökmeşe, cemaate her bir mesajın 5 lira olduğunu hatırlattı.

İlk etapta imamın bu talebi karşısında kısa bir şaşkınlık yaşayan cemaat, kapalı olan telefonlarını açtıktan sonra mesajlarını göndererek Afrika için yardımda bulundu.

Gökmeşe, namaz sonrası açıklamada, cemaatten yardım isteğinin önceden planladığı bir şey olmadığını, hutbe sırasında aklına geldiğini belirtti.

Heyecanlarını kaybetmeden hayır işini yapmaları için, hutbede cemaatten böyle bir istekte bulunduğunu dile getiren Gökmeşe, 'İnsanlar 'Cuma sonrası o heyecanlarını, hissiyatlarını kaybetmeden işlerine güçlerine dalıp unutmadan mesajlarını sıcağı sıcağına atsınlar' istedim ve o anda verdiğim kararla cep telefonlarını açmalarını ve Afrika yazıp 5601'e göndermelerini istedim. Afrika için '3-5 mesaj ne gönderilirse, fayda faydadır' amacıyla bu eylemi gerçekleştirdim' dedi.
Bizim camidede yapıldı aynı uygulama DOST
Güzel birşeyde camiinin ortasında biraz şaşar insan yav Smile
Bu gönderilen mesajlar akabininde her zaman bu paraların ne kadarının nerelere gönderildiğini merak etmişimdir. Çok kez bu mesajlarla insanlar kazıklandı. Benim böyle yardım kampanyalarına zerre kadar güvenim yok. Bir kez bu yardımlar sonucunda noterden onaylı xx kadar para aldık ve xx kadar parayı yy yerlerine gönderdik şeklinde bir açıklama görmedim. Aksine paso dolandırıcılık vede aradan para araklama yüzünden dava açılıyor.
(08-13-2011 12:15 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]Bu gönderilen mesajlar akabininde her zaman bu paraların ne kadarının nerelere gönderildiğini merak etmişimdir. Çok kez bu mesajlarla insanlar kazıklandı. Benim böyle yardım kampanyalarına zerre kadar güvenim yok. Bir kez bu yardımlar sonucunda noterden onaylı xx kadar para aldık ve xx kadar parayı yy yerlerine gönderdik şeklinde bir açıklama görmedim. Aksine paso dolandırıcılık vede aradan para araklama yüzünden dava açılıyor.
Turgay kardeşim bu konuda haklısın kimse güvenemiyor artık Smile
+ Çok iyilik yapmak istiyorsanız gidin bir fakirin karnını doyurun, üstünü giydirin. Smile
(08-13-2011 12:15 PM)Turgay Emek Yazılan: [ -> ]Bu gönderilen mesajlar akabininde her zaman bu paraların ne kadarının nerelere gönderildiğini merak etmişimdir. Çok kez bu mesajlarla insanlar kazıklandı. Benim böyle yardım kampanyalarına zerre kadar güvenim yok. Bir kez bu yardımlar sonucunda noterden onaylı xx kadar para aldık ve xx kadar parayı yy yerlerine gönderdik şeklinde bir açıklama görmedim. Aksine paso dolandırıcılık vede aradan para araklama yüzünden dava açılıyor.

Haklısın .. Benimde garibime gitmiştir hep.
(08-13-2011 12:20 PM)BatuhanMERCİ Yazılan: [ -> ]+ Çok iyilik yapmak istiyorsanız gidin bir fakirin karnını doyurun, üstünü giydirin. Smile

Doğru söylüyosun ama nerdeeee Smile
Turgay zaten gerekli açıklamayı yapmış.beyfendi
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler