Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Nasa, Juno Uzay Gemisini Jupiter'e Gönderiyor / Gidiyor
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Jüpiter'in kalbine yolculuk için özel olarak hazırlanan uzay aracı Juno, gelecek hafta fırlatılıyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA), ilk kez yapılacak Jüpiter'in kalbine yolculuk için hazırladığı uzay aracı Juno, gelecek hafta fırlatılmasından önce Cape Canaveral'daki Hava Kuvvetleri terminalinde insansız Atlas 5 roketine çekildi.

Yörüngesine gireceği gezegene daha öce hiç olmadığı kadar yaklaşacak olan Juno'nun, Jüpiter'in ölümcül radyasyon kuşağındaki dönüşü bir yıl sürecek. Uzay aracının yörüngedeki bir yıllık dönüşüyle bu dev gezegenin ne kadar su tutuğu, çok büyük olan manyetik alanlarını neyin tetiklediği, yoğunluğunun ve sıcak atmosferinin altında sert bir çekirdeğin olup olmadığı sorularına yanıt aranacak.

GEZEGENDEKİ SUYUN OLUŞUMU ARAŞTIRLACAK
Güneş gibi ana olarak hidrojen ve helyumdan oluşan, az miktarda da oksijen gibi diğer elementleri içen Jüpiter'de, oksijenin hidrojenle suyu oluşturduğu düşünülüyor, bunun da uzay aracı Juno'nun sekiz bilimsel malzemesinden biri olan mikrodalga alıcılarla hesaplanması amaçlanıyor.

YOLCULUK 5 YIL SÜRECEK
Jüpiter'e yolculuğu 5 yıl sürecek olan Juno, 2016'da varışında da gezegen ile radyasyon kuşağının iç kenarı arasındaki dar bölgeden geçecek. Güneşin enerjisini kullanacak olan araç, Jüpiter'in kutuplarının üzerinde, bulut tepelerine 5 bin kilometre yakında, yörüngede bir yıl geçirecek.

Maliyeti 1,1 milyar doları bulacak olan keşif için uzay aracı Juno'nun, 5 Ağustos'ta ( BUGÜN ) fırlatılması planlanıyor.
Vay be adamlar aştı iyice. Ama 5 yıla kim öle kim kala yav çok yavaş oluyo bu varma işlemi filan (Edirneden Kars a gitmiyo tamam kabulde bekleyemiyo işte insan Big Grin)
vaay en çok merak ettiğim konulardan biridir uzay neler olacak acaba
Yazıyı okumadım ama tahmini varış süreleri en az 5 yıl veya 6 yıldır
Bu çalışmayı dedesi başlatıyor torunları sonuçlandırıyor ARTİST
Ailcan bununda canlı yayanını bul seyredelim Big Grin 5yıl ya o uzay mekiğinde insanın içi sıkılır .s
Yazıyı o kadar kısa vede önemli yerleri kalın yazsam bile okumadığınız için teşekkürler

(08-05-2011 11:24 AM)kurosowa Yazılan: [ -> ]Yazıyı okumadım ama tahmini varış süreleri en az 5 yıl veya 6 yıldır

Zahmet olmuş konuya girmen lazım. En altta kocaman yazıyor 5 yıl diye.

(08-05-2011 12:01 PM)Mete Han Yazılan: [ -> ]Ailcan bununda canlı yayanını bul seyredelim Big Grin 5yıl ya o uzay mekiğinde insanın içi sıkılır .s

Mete okusaydın insansız olduğunu görürdün...
Çok uzun bir süre ama yine de bunu merak etmek çok güzel ya. 5 yıl vaov Smile Ayrıca 1.1 milyar dolar Ss.gif pöh Nasa'nın Amerikan bütçesinden aldığı para baya bi çok diye duymuştum da sadece tek bir mekik 1.1 milyar
Amerika Jupiter'e gidiyoz diye başka bi yere gitmesin bizi Aya gittik diye kandırdığı gibi Tongue Big Grin Big Grin
(08-05-2011 11:24 AM)kurosowa Yazılan: [ -> ]Yazıyı okumadım ama tahmini varış süreleri en az 5 yıl veya 6 yıldır

Dogru tahmin ! .
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler