Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar aldım masaüstü. Sorun şu kurulum yapılmış bir şekilde bana verildi kasası. Ek olarak monitör aldım Samsung syncMaster b2230 monitör ü taktım prize dişli kabloyu da bilgisayara taktım ancak siyah ekrandan masaüstü gelmiyor. Siyah bir ekran elektrik var monitörün mavi ışığı yanıyor ancak; görüntü gelmiyor sizce sorun nedir ve nasıl çözebilirim ?
1. Grafik kartının DVİ çıkışı 2 tane ise monitörü diğerine tak.
2. Kasanda onboard harici bir grafik kartı varsa onboard çıkışına değil alt tarafta bulunan harici ekran kartı çıkışına tak.
3. Kabloların yönlerini değiştirmeyi dene.
4. HDMİ-Mini DV çıkışı gibi çıkışlar varsa bunları dene.
5. Başka bir monitörle çalıştırmayı dene ( PC nin bozuk olmadığını anlamak için )
6 Herşeyi yaptın gene açılmıyorsa PC de bişey vardır.Yada monitörde
monitörün tırtıklı ucuna ek bir uç vermedilermi?? DVI ??
Aldıgın yere ver yenisini al

Sorun monitörde bana kalsa bendede oluyordu tuşların ışık var ama görüntü yoktu monitörünü değiştir derim.
Sorun monitörde bana kalsa bendede oluyordu tuşların ışık var ama görüntü yoktu monitörünü değiştir derim.
(07-29-2011 08:41 PM)TaTy Yazılan: [ -> ]1. Grafik kartının DVİ çıkışı 2 tane ise monitörü diğerine tak.
2. Kasanda onboard harici bir grafik kartı varsa onboard çıkışına değil alt tarafta bulunan harici ekran kartı çıkışına tak.
3. Kabloların yönlerini değiştirmeyi dene.
4. HDMİ-Mini DV çıkışı gibi çıkışlar varsa bunları dene.
5. Başka bir monitörle çalıştırmayı dene ( PC nin bozuk olmadığını anlamak için )
6 Herşeyi yaptın gene açılmıyorsa PC de bişey vardır.Yada monitörde
Yapılması gereken herşeyi söylemiş zaten daha ne yazıyonuz git değiştir falan filan ? Belki sağlam makina takarken hata yaptı adam.Hemen öyle değiştirmek olurmu ..?
Konu başlıklarında acil yardım çok acil gibi ifadeler kullanmayınız