Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Yazı Yazdıkça Şarj Olan Laptop
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
[Resim: 13795870.jpg]
Bu teknoloji gerçeğe dönüşürse, laptop'larımızı şarj etmek için parmaklarımız yeterli olacak.

Görünüşe bakılırsa çok yakın bir zamanda dizüstü bilgisayarımızı klavyesinde sadece yazı yazarak şarj edebileceğiz.

Royal Melbourne Teknoloji Enstitüsü'nden bir grup, basınca tepki gösteren maddelerden enerji üretmek üzerinde çalışıyor. Buradaki fikir ise klavyedeki veya tuş takımındaki her tuşun altına bir pieozoelektrik film yerleştirmek ve tuşa her basıldığında elektrik üretmek.

Teknoloji henüz gelişme aşamasında ve şu an bir dizüstünün pil ömrünü yaklaşık yüzde 10 uzatabiliyor. Ancak zamanla taşınabilir cihazların pil ömrüne önemli katkıları olacağına inanılıyor.

Bu teknoloji orijinal olarak insan vücüdundaki biyolojik işlemlerden, örneğin kan basıncından sağladığı güçle çalışan kalp pili gibi cihazlar üretmekte kullanılıyordu. Ancak yakın zamanda benzer teknolojinin tüketici elektroniğinde de kullanılabileceği anlaşıldı.
Bu bende olsun şarj marj hiç bitmez Big Grin
Ahmet Benim Elim Yoruldu Sen Devam Et Big Grin:Big Grin

Elektrik Çarpmasın Big GrinBig Grin Yalnız Güzel Fikirmiş Güzel Olur İnşallah
Post kasanlar için ideal Smile
Bide yazdıkça soğuyanını çıkarsalar WinkWink
(06-29-2011 10:01 AM)xRisingTurkx Yazılan: [ -> ]Bide yazdıkça soğuyanını çıkarsalar WinkWink

Aynen benim eski laptop hp'di ısınma sorunu vardı zaten en son patlıcan közlemesi gibi kokular geldi... Big Grin
çevresel bir çözüm beyfendi
İyimiş. Msn de bolca vakit geçirenler için güzel aslında. Ama oyunda pek işe yaramaz sanırım Ss.gif
(06-29-2011 11:54 AM)SinanYksl Yazılan: [ -> ]İyimiş. Msn de bolca vakit geçirenler için güzel aslında. Ama oyunda pek işe yaramaz sanırım Ss.gif

Sırf w a s d ile şarj olur Smile Ama gerçekleşebiliceğini sanmıyorum üretilen güç kullanılan güçten az olur
(06-29-2011 12:09 PM)Night~Bird Yazılan: [ -> ]
(06-29-2011 11:54 AM)SinanYksl Yazılan: [ -> ]İyimiş. Msn de bolca vakit geçirenler için güzel aslında. Ama oyunda pek işe yaramaz sanırım Ss.gif

Sırf w a s d ile şarj olur Smile Ama gerçekleşebiliceğini sabmıyorum üretilen güç kullanılan güçten az olur

Yok yav öldüğünde beklediğin süre içerisinde biter o ürettiğin elektrik.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler