İsviçre'deki Zürih Üniversitesi'nde çalışan bir grup bilim insanı, Star Wars filminin ünlü robot karakteri "C-3PO"ya tıpatıp benzeyen bir robot tasarladı.
"Ecci" adındaki robot bir insan gibi hareket ediyor ve kafasının üzerinde, bir tepegöze benzemesine neden olan kocaman bir kamera yer alıyor.
Bedeninin büyük bir kısmı özel olarak geliştirilen bir plastikten üretilen Ecci'nin kasları ve tendonları da bulunuyor.
Kafasına yerleştirilen ve beyin görevi gören bilgisayarsa robotun hatalarından ders çıkarmasını sağlayabilecek gelişmişlikte.
(06-27-2011 05:45 PM)yasazeki Yazılan: [ -> ]Hep aynı haraketleri yapmayan, düşünebilen bir robot olacak mı acaba diye hep merak ediyorum.
yakında Dünyamızı ele geçircek robotlar
Öyle bi film vardı bütün robotlar kötüleşiyordu sadece aralarından 1 robot iyi kalıyodu saçma bi filmdi Bazen düşünüyorum teknolojinin gelişmesi iyi birşey mi diye...
(06-27-2011 05:45 PM)yasazeki Yazılan: [ -> ]Hep aynı haraketleri yapmayan, düşünebilen bir robot olacak mı acaba diye hep merak ediyorum.
yakında Dünyamızı ele geçircek robotlar
Öyle bi film vardı bütün robotlar kötüleşiyordu sadece aralarından 1 robot iyi kalıyodu saçma bi filmdi Bazen düşünüyorum teknolojinin gelişmesi iyi birşey mi diye...
I,Robot'dan söz ediyosun sanırım, bence sağlam filmdi zaten filmde Will Smith oynuyorsa o film sağlamdır yav
Bence gelecekte Dünya, Terminatör de ki gibi olucak -_- Tabi seneye (2012) Dünya diye birşey kalırsa