Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Michael Jackson'ı Anıyoruz
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Michael Joseph Jackson, "Pop'un Kralı" olarak tanınan Afro-Amerikalı efsanevi şarkıcı, müzisyen, besteci, söz yazarı, dansçı ve pop yıldızı.
Genel bilgiler

[Resim: 200px-Michael_Jackson_1984.jpg]
Doğum adı Michael Joseph Jackson
Doğum 29 Ağustos 1958 Gary, Indiana, ABD
Ölüm 25 Haziran 2009 (50 yaşında) Los Angeles, Kaliforniya, ABD[1]
Tarzlar R&B[2], Soul, Pop, Dans-Pop, Disco,Rock, Urban, New jack swing, Funk, Motown
Meslekler Şarkıcı, Şarkı sözü yazarı, Yapımcı, Aranjör, Dansçı, Oyuncu
Çalgılar Vokal, perküsyon
Plak şirketi Motown, Epic, Legacy
İlişkili hareketler The Jackson 5,Janet Jackson,Rebbie Jackson,Will.i.am,Jermaine Jackson,Akon,Slash,Paul McCartney
Resmî sitesi http://www.michaeljackson.com
İmzası
[Resim: 130px-Michael_Jackson_signature.svg.png]
Michael Jackson'un kullandığı imzası.

EN İYİ 10 ŞARKISI
10-Break Of Dawn

Michael Jackson’ın 2001 yılında çıkardığı Invincible albümünü bir çok kişinin dinlediğinden şüpheliyiz ancak bu albümü dinlememiş olmanızı gerektirecek herhangi bir özür göremiyoruz. MJ’in bu şarkıyı nasıl iyi söylediğini ise söylememize hiç gerek bile yok. Şarkı sözleri biraz klişede olsa bu şarkı dönemin çığır açan şarkılarından biri…Hatta gerçekten de çok iyi!

9-Rock with you

Michael Jackson’ın Off the Wall albümünün 2.şarkısı. Michael Jackson’ı haftalarca 1 numarada tutan şarkı olarak da tarihe geçti. Hayranları için de çok çok önemli bir şarkıdır.

8-Thriller

Dünya’nın gelmiş geçmiş en çok satan albümü olan Thriller’dan çıkan 7. ve son şarkı. Şarkının klibinden sonra “Thriller dansı” ortaya çıkmıştır.

7-One more chance

Michael Jackson’ın Number Ones albümündeki tek yeni şarkı da , belki fanları tarafından değil ama bir çok MJ sevenler tarafından daha az bilinen bir şarkıdır. Dinlemediyseniz mutlaka dinlemenizi öneriyoruz.

6-Black or White

1991 yılında Dangerous albümünden çıkan bu ilk şarkı, hemen hemen her listede ilk 3′e girmeyi başarmıştır. Şarkı dönemin önemli bir şarkısıdır çünkü ırkların kardeşliğinden bahseden bir rap bölümü vardır.

5-I Want You Back

Michael Jackson’ın 5 disk halinde 2004 yılında piyasaya çıkarttığı The Ultimate Collection albümün’de de bulunan I want you Back şarkısı ilk kez 1969 yılında piyasaya sürülmüştü. Şarkı MJ’in en başarılı şarkılarından biri olmuştur.

4-Beat It

Yine sözlerini ve müziğini Michael Jackson’ın yazdığı bu şarkı, 1982 yılında çıkan Thriller albümünün 2. şarkısı. Şarkı, Grammy ödüllerinden tutun da yılın en iyi şarkısına kadar birçok ödül sahibi oldu. Hatta Rolling Stones’un en çok dinlenen 500 şarkısı içinde de 337. sıraya oturmuştu.

3-P. Y. T (Pretty Young Thing)

Yine Thriller albümünden bir şarkı daha…Şarkı Amerika listelerinde 10 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştı.

2-Man in The Mirror

MJ’in 1987 yılında çıkarttığı Bad albümünün 4. şarkısı. Şarkı kısa sürede listelerde 1 numaraya yükselmişti. Şarkı ayrıca Moonwalker filminin başlangıç müziği olma özelliğini de taşır

1-Billie Jean
Ahh ahh maykılcım :/
Smooth Criminal en iyi 10 şarkısının içine giremiyor mu yani ?
Ah ahh, Vice City'de MJ çaldığını hatırlarım...
ahh ya şarkılarına bayılıyorum
Öldü gitti yav çok seviyordum adamı adamımdı benim Sad
Eline sağlıkbeyfendi ama Dirty diana,they dont care about uss falan girmiyormumuu en iyi on şarkıya şaşırtıcı
Seviyorum bu adamı ve müziklerini albümü var hepsi sürekli dinliyorum. Bağımlıyım bu adama Smile..
Referans Adresler