Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Pc fan
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Beyler yardıma ihtiyacım var 5 6 tı senelik kasa mı buldum ve power kutusu içinden fan ı aldım sorun şu ki kasa içinde fan takmaya yer yok

buna dışardan bir enerjiyle nasıl çalıştırabilirim

12V 0.14A yazıyor üstünde sanırım bana 12 V enerji lazım bunu nasıl sağlayabilirim fikri olan var mı ?

[Resim: !CFhcoYwCGk~$(KGrHqF,!jME1JZHyMkzBNVYIo)z1Q~~0_3.JPG]
Burda Fazla Yardimci olan sanmam Yine Vardirda Birde PC Forumlarinda Açsan Daha çok Yardimci olurlar
aynen öyle yapacağım dışarıdan bir güçle bu fan ı aktif etmek istiyorum misal pille falan xd
Pille çalıştırsan bile ne kadar pil yiyeceğide belli değil. Fanı kasaya takıcak yer yoksa o fanı boşver zaten çok bişey olmaz ondan pc yi uçurur sıcaklıktan Big Grin
Staj da bunlardan çooook elime geçti şahsen 9 v piller iş görüyor ama sana 220 V'u 12'V a çeviren trafolar var bütün elektrikçilerde git al derim
şimdi pil olmaz. Pile bağlarsan

1) Voltaj durmadan düşer vede verim azalır
2) Amper'i istenilen boyutta tutamazsın vede yüksek akımla durmadan sigortaları attırabilirsin.

Senin Trafoya ihtiyacın var, 12Volt'luk ama 0,14 A'da az yav bulsan bulsan 0,2A bulursun ama sorun olurmu bilemem fakat onu buna nasıl bağlarsın gram fikrim yok.
Anakartın her iğne gibi gözüken yerlerinde elektrik dağılır ve elektrik ölçer dediğimiz cihaz ile onları ölçüp tamı tamına 12V'yi kendisine ayıran kısmı bulup oraya uzman biri tarafından slot kaynatılmalıdır. başka türlü dışardan fan aktif edemezsin.
ha edersin şöyl edersin : ucunu kesip herhangi bi USB ucu bağlarsan elektriği otomatik almış olursun Smile
Referans Adresler