Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Face ve Twitter ölümcül olabilir!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Facebook ve Twitter, kalp-damar hastalıklarına davetiye çıkarıyor..

[Resim: face-ve-twitter-olumcul-olabilir.jpg]

Rusya'da sağlık uzmanı Prof. Dr. Sergey Boytsov, genç yaşlarda artan kalp-damar hastalıklarının ana sebeplerinden birisinin, Facebook ve Twitter’deki yazışmalar olduğunu söyledi.

Rusya Sağlık ve Sosyal Kalkınma Bakanlığı’na bağlı Bilimsel Araştırma Merkezi Başkanı Boytsov, Kommersant gazetesine yaptığı değerlendirmede, ülkede kalp-damar hastalıklarının giderek genç nüfus arasında yaygınlaştığına dikkat çekti.

Boytsov, “Rusya’da kalp krizi gençleşiyor. Bu küçük kent ve köylerimizde en büyük sorun. Erkekler ve kadınlar daha genç yaşlarda şişmanlamaya başladı. Bu faktörler de genç yaşlarında beyin kanaması ve kalp krizinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bayanlar erken yaşlarda sigaraya başlıyor, bu da onlarda hipertansiyona yol açıyor” dedi.

Kalp-damar hastalıklarına yol açan ana faktörler arasında internetteki sosyal ağları da sıralayan Rus sağlık uzmanı, “Kalp-damar hastalıkları, hayatımızın kısaltılması açısından belirleyici etkenler. Burada asıl düşman, fastfood kültürü. Bu alışkanlık okul öğrencilerinin kafasına yerleşiyor. Diğeri sürekli oturmayı teşvik eden hayat tarzı. Facebook ve Twitter gibi sosyal iletişim araçları doğrudan iletişimi engelledi. Artık insanlar oturarak, fast food kültürü ile daha çok hastalıklara davetiye çıkarıyor” uyarısı yaptı.
Ne zararı olabilir ki ?
Dünya'da yasamak için twit ve face'e bağlanmak şart ha Smile)
Cok mantiksiz buluyorum bu doktorun açıklamasını.
Haber konusunda tek abartan Türkiye sanıyordum ama şimdi sadece Türkiye degilmis Smile
Abartılı bir haber .
Nefret ediyorum twitter, facebook gibi saçma sapan yerleri, sanal da her şeyini döküyorlar.. :/
Bence yanlış açıklama. Ne yani Twitter ve Facebook kalkınca insanlar bilgisayar başıda oturmayacaklar mı?
(06-19-2011 12:49 AM)sweetkinq3 Yazılan: [ -> ]Bence yanlış açıklama. Ne yani Twitter ve Facebook kalkınca insanlar bilgisayar başıda oturmayacaklar mı?

Katılıyorum
Sanki FaceBook Twitter olmadan önce MSN yoktu. MSN ilk çıktıkları yıllarda bile ne kadar kitleye ulaştıki Facebook Twitter gibi şeyler çıkınca MSN'nin modası geçti. Kim Bilir MSN'de bile ne yazışmalar sohbetler vardıki bu doktorun açıklamasını saçma buluyorum aynen.

Zaten Rusya buz gibi ülke oralarda böyle ölümlere sık rastlanır bizim gibi sıcak coğrafyaları yokki Smile
Ben katılıyorum açıkçası ha tamam sadece face ve twitter değil ama bunları abartı haline getirip başından kalkmayacak şekilde duranlar var. Geçen gün paylaşılan adam gibi. Sürekli hamburger yiyip face twitter ve forumlarda dolaşan insanlar var. Doktorun demek istediği de o olmuş. Aynı şekilde oyunlarda bu tür bir etki yaratıyor. İlerleyen zamanda H@nifi'den haber çıkabilir karşımıza Smile
Referans Adresler