(06-14-2011 03:04 PM)Rebelli0uss Yazılan: [ -> ]Sorumlu geçiyosun sınava falan girmiyosun. Eğerki o dersin Dil ve Anlatım değilse , Eğer ki o dersin Dil ve Anlatım'sa o dersini vermek zorundasın ister bu sene ister seneye mutlaka vermelisin yoksa diplomanı alamıyosun.
Ortalama tutarsa sorumlu geçmez.

hocalarla aranı ıyı tut gözune pek batma saygıda kusur etme bırazda cabalamaya calıs her turlu gecırıyorlar senı merak etme ben kendımden bılıyorum mat 3 gelmesı lazımdı bu dönem 1 gelıyordu hoca 100 vermıs sözluye 3 gelıyor
Hocalar anlaşmış 4 tane ders 68 den 3

Ortalaman iyidir senin direk geçersin sorun olmas
(06-14-2011 03:11 PM)DonsuzKral Yazılan: [ -> ] (06-14-2011 03:04 PM)Rebelli0uss Yazılan: [ -> ]Sorumlu geçiyosun sınava falan girmiyosun. Eğerki o dersin Dil ve Anlatım değilse , Eğer ki o dersin Dil ve Anlatım'sa o dersini vermek zorundasın ister bu sene ister seneye mutlaka vermelisin yoksa diplomanı alamıyosun.
Ortalama tutarsa sorumlu geçmez.
Evet tutarsa geçmez onu belirtmeyi unutmuşum

(06-14-2011 03:04 PM)Rebelli0uss Yazılan: [ -> ]Sorumlu geçiyosun sınava falan girmiyosun. Eğerki o dersin Dil ve Anlatım değilse , Eğer ki o dersin Dil ve Anlatım'sa o dersini vermek zorundasın ister bu sene ister seneye mutlaka vermelisin yoksa diplomanı alamıyosun.
Sana kim anlatmış bilmiyorum ama çok yanlış anlatmış.

Ortalaman tutarsa sorumsuz geçiyorsun zayıfın olsa da . Ama ortalaman tutmuyorsa zayıf olan dersi vermek zorundasın. Yoksa mezun olamazsın. Eğer ki zayıf olan dersin Dil ve Anlatım'sa diğerleri 5 olsa dahil sınıfta kalırsın.

(06-14-2011 03:08 PM)Mete Han Yazılan: [ -> ]10.sınıf ilk dönem taktirle geçerken 2. dönem 4 zayıf helal bana
ya onun bi formülü var anlatayım anlarsın inş.
-tüm ders notlarının 2 dönemki ortalamasını alıyorsun örneğin mat ilk dönem 3 ikinci dönem 2: 3+2=5 bunun ortalamasını alıyorsun 5/2=2.5 yarım olanları yuvarlıyorsun 2.5tan 3 düşür matematiğin sonra bunu haftalık ders programıyla çarpıyorsun haftada dört saat ise 3,4=12 bunları her dersine uygula 110un üstündeyse geçersin hiçbir sınava girmeden 
Not: Bu sanırım anadolu liseleri için 110 kredi
Forumda herhalde benle yaşıt çok insan var bende

ilk dönem 2 zayıf ama hiç 2 yok full 3-4-5
ikinci dönem sadece 1 tane zayıf

Ama şunu diyim 10. Sınıf 9. Sınıftan daha zor ve 11. Sınıfta neler olacak bakalım göreceğiz.
MeteHan çok güzel anlatmış. Fen Liselerinde 4.00 Anadolu Liselerinde 3.00, Düz Liselerde 2.50 ortalama tuttuğu sürece geçersin.
Metehanında anlattığı gibi Kredi olayıdır bu. Düz lisedeysen 70 ve üzeri kredin olduğu sürece isterse 3 4 veya 5 tane zayıfın olsun direk geçersin.
Mesela benim ilk dönem çok iyi karne geldi 2 inci dönem baya döküldüm bu 2.50 ortalaması nasıl tutar diye arkadaşlara sordum 2 inci dönem benim 6 zayıf gözüküyordu ama kredim 72-75 gibi birşeydi 6 zayıfım olsa bile geçiyordum
Şöyle birşey var; Kredin olsa bile yani ortalaman tutsa bile 6 zayıf ve fazlası olmasın ikinci dönem. 5 zayıf veya daha azı varsa ikinci dönemde ve kredin tutuyorsa Karnede "Ortalama ile Geçti" der ve 2 inci dönem o zayıfların sınavına girmessin.
Ama kredin tutmadı ikinci dönem (10. sınıf ve üzeri için diyorum) sadece 2 tane zayıfın geldi karnede "Sorumlu Geçti" işaretlenir ve o 2 zayıfı lise 4 e kadar verme hakkın var. 10 sınıftaysan 11 inci sınıfta o 2 zayıfı veremedin yine geçersin lise 4 de vereceksin. Ama lise 4'dede veremessen diploma vermezler.
2 inci bir not ise Yine kredin tutmadı ikinci dönem 3 veya daha fazla zayıfın geldi o zaman karnede "Sınıf Tekrarı" yazar ama bu direk sınıfta kaldın anlamına gelmez. 3 Zayıf ve üzerin varsa o zayıfları o yaz vermen lazım yani lise 3 de veririm veya lise 4 de veririm gibi bir şansın yok o sadece 2 zayıf veya 1 zayıfın varsa geçerli. Mesela örnek verirsek; 10 Sınıfta ikinci dönem 5 tane zayıf'ın geldi. Sen ortalamanı yükseltecek 4 tane veya 3 tane dersin sınavına girersin hepsini verirsin ortalama tutar ve geçersin ayrıyetten o 2 zayıfı vermene gerek yoktur. Önemli olan 2.50 not ortalaması tutsun ama o 5 zayıftan 4 veya 3 ünü veremedin diyelim işte o zaman kalırsın. Ama tekrar belirtiyorum
2inci dönem 3 veya daha fazla zayıfın varsa sınıfta kaldın anlamına gelmiyor, yazın gireceğin sınavı o yaz vermen lazım. Yukardaki maddede ise lise 4 e kadar verme hakkın var çünkü 2 zayıf veya 1 zayıfın olduğu için. 9. Sınıfta 3 zayıf, 10. Sınıfta 2 zayıf hakkın var. Fazlası olursa o yaz o zayıfları vermen lazım
SORACAĞIN BAŞKA BİRŞEY VARSA VEYA DİĞER ÜYELERİMİZ İÇİN HER TÜRLÜ SORUNUZA CEVAP VERİRİM. BU KONULAR HAKKINDA BİLGİM VAR