Benim üyeliğim yok izleyemedim

(06-10-2011 09:41 PM)xtremelife Yazılan: [ -> ]Bilmiyenler öğrensin bilenlerde bir daha hatırlasın.
https://www.facebook.com/video/video.php...5657003222
Facebook'dan video koymak sorunlu olduğu için link koydum.
Forum Yönetiminin tüm iyi niyetli açıklama ve yaklaşımlarına rağmen, bazı üyelerin ısrarla 'Herkez' kelimesini kullandığını üzülerek görmekteyim.
Herkes yerine ısrarla "Herkez" kelimesini kullanan üyeleri Türkçe'yi daha düzgün ifade etmeye davet ediyorum.
Değerli xtremelife üyemiz, açtığı konularda ve yaptığı yorumlarda 'Herkes' kelimesini defalarca 'Herkez' olarak ifade etmeyi alışkanlık haline getirmekte, Cümle bütünlüğüne dikkat etmemekte,Türkçe yazım ve imla kurallarına özen göstermemektedir.
Büyük Önder Atatürk 1938 yılında;
"Türk dilinin sadeleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için her yayın vasıtasından faydalanmalıyız. Her aydın hangi konuda olursa olsun yazarken buna dikkat edebilmeli, konuşma dilimizi ise ahenkli, güzel bir hale getirmeliyiz."
Diyerek, Yüce Türk Gençlerinin Türkçe'ye vermesi gereken önemi ve özeni 73 yıl önce bizlere bildirmiştir.
Buna rağmen, Türkçe'ye gereken özen gösterilmemektedir.Bu haliyle, Tarihine bile vakıf olamadan her konuda usturupsuz yorumları Türkçe'ye özen göstermeden ifade etmeye çalışan zihniyetleri gördükçe üzülmekteyim.
Milli Tarihinize ve kimliğinize gereken itinayı göstermedikçe, geleceğe imza atma şansınızı da kendi ellerinizle bertaraf edeceğinizi unutmayın lütfen.
Saygılarımla.
(06-11-2011 01:57 AM)rayligh Yazılan: [ -> ] (06-10-2011 09:41 PM)xtremelife Yazılan: [ -> ]Bilmiyenler öğrensin bilenlerde bir daha hatırlasın.
Forum Yönetiminin tüm iyi niyetli açıklama ve yaklaşımlarına rağmen, bazı üyelerin ısrarla 'Herkez' kelimesini kullandığını üzülerek görmekteyim.
Herkes yerine ısrarla "Herkez" kelimesini kullanan üyeleri Türkçe'yi daha düzgün ifade etmeye davet ediyorum.
Değerli xtremelife üyemiz, açtığı konularda ve yaptığı yorumlarda 'Herkes' kelimesini defalarca 'Herkez' olarak ifade etmeyi alışkanlık haline getirmekte, Cümle bütünlüğüne dikkat etmemekte,Türkçe yazım ve imla kurallarına özen göstermemektedir.
"Türk dilinin sadeleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için her yayın vasıtasından faydalanmalıyız. Her aydın hangi konuda olursa olsun yazarken buna dikkat edebilmeli, konuşma dilimizi ise ahenkli, güzel bir hale getirmeliyiz."
Diyerek, Yüce Türk Gençlerinin Türkçe'ye vermesi gereken önemi ve özeni 73 yıl önce bizlere bildirmiştir.
Buna rağmen, Türkçe'ye gereken özen gösterilmemektedir.Bu haliyle, Tarihine bile vakıf olamadan her konuda usturupsuz yorumları Türkçe'ye özen göstermeden ifade etmeye çalışan zihniyetleri gördükçe üzülmekteyim.
Milli Tarihinize ve kimliğinize gereken itinayı göstermedikçe, geleceğe imza atma şansınızı da kendi ellerinizle bertaraf edeceğinizi unutmayın lütfen.
Saygılarımla.
Konu başlığı düzenlendi. Dikkat etmemiştim, aslında en dikkat ettiğim konulardan birisidir bu konu, özür dilerim.
Bir Türk evladı olarak Türkçemizin güzelliğini bozmadan, uygun olarak verilmiş Türkçe karakterlerini cümle içerisinde düzgün kullanmaya gayret edelim arkadaşlar, lütfen.
Bu çok önemli bir konudur.
Seni tebrik ediyorum ''herkes'' kelimesini doğru yazdığın için.
(06-11-2011 01:57 AM)rayligh Yazılan: [ -> ] (06-10-2011 09:41 PM)xtremelife Yazılan: [ -> ]Bilmiyenler öğrensin bilenlerde bir daha hatırlasın.
Saygılarımla.
Sağol hatamı düzeltiğin için ama bunu özeldende yapabilirdin çünkü konumuzla hiç alakası yok bu kadar uzun bir uyarıda bence q w gibi harfleri Türkçe'de varmış gibi kullananlara gelsin benden z ile s nin küçük yer değişimi fazla bozma yapmaz bugüne kadar binlerce kelimemizde değişiklik oldu en sonda şapkalar kaldırılmaya çalışıldı diye hatırlıyorum Türkçe tam olarakda yazıldığı gibi okunan bir dil olmasa gerek arada küçük istisnalar oluyor fakat yinede teşekkür ederim.
Herkesde bu herkesin herkez olarak kulanılmasına kafayı takmış kişisel sorunlarınızı konularda yansıtmamanızı çok isterim.Ve bu cümleyide her okuyanın alınmamasını isterim.Çok şey istemiş olmam dimi?