Arkadaşlar elimde türk bayrak desenli famas 7 günlük kod var ve kodu kazanmanın tek yolu sorucagım zeka sorusunun cevabını dogru bilene kodu Ö.M ile atıcam soru şu:
Bir hücredesiniz ve 2 tane kapı var bu kapılardan biri ölüme biri ise özgürlüge gidior ve 2 tanede gardiyan var biri dogruyu söler biri yalan söler siz olsaydınız hangi gardiyana dogru kapının hangisi oldugunu ögrenmek için nasıl bir soru sorardınız?

Önce 3+1 kaç derdim doğru söylerse onun söylediği yere girerdim söylemezse söylediğinin tersine giderim.Zaten biri yalan söylemek zorundaysa mutlaka başka birşey söylemek zorunda kalır.Ama doğru söyleyenin matematiği yoksa o zaman yandık

diğer gardiyana sorsan, özgürlük yolu hangisi değildir desen bana hangi yolu gösterir diye sorarım
Ben ölüme sorarım çünkü ölüm yoluna gidiyor kaybedecek bir şeyi yok yani yalan söyleyecek bir sebebi yok.Bu yüzden direk hangisi doğru kapı ? derdim...
Yalan söyleyen ve ölüme götüren yol

?
(05-29-2011 06:58 PM)bozkartal Yazılan: [ -> ]Yalan söyleyen ve ölüme götüren yol
?
Adam yalan söylemez çünkü ölüme gidiyor yalan söyleyecek bir sebebi yok.Doğruyu söyler yani...
(05-29-2011 06:36 PM)windows7s Yazılan: [ -> ]diğer gardiyana sorsan, özgürlük yolu hangisi değildir desen bana hangi yolu gösterir diye sorarım
doğru cevap bu. Unutmayınki gardiyana sadece 1 tane soru sorabilirsiniz
Bak bu soruyu ben çok önce foruma sordum cevabını açıkca anlatayım kardeşim
2 gardiyana soru sorucaksın ama 1 tanesine ve soru sorma hakkın bir gidersin birine sence arkadaşına göre doğru kapı hangisi sorduğun kişi dürüst ya da yalancı olsun sana yanlış kapıyı göstericektir ve sende doğru kapının hangisi olduğunu öğreneceksin.
Bu nasıl oluyor dersen
Dürüste şunu dersen arkadaşına göre hangi kapı özgürlük o da doğruyu söyleyerek yalancının söyleyeceği yalanı yani özgürlük yerine ölümü söyler.
Diyelimki yalancıya denk geldin sordun hangisi özgürlük zaten yalancı ölümü söyler.
Her 2 şartta da gösterilen kapı ölüm olacağı için özgürlüğün hangi kapı olduğunu anlayacaksın.Seçim sana kalmış

(05-29-2011 08:03 PM)xtremelife Yazılan: [ -> ]Bak bu soruyu ben çok önce foruma sordum cevabını açıkca anlatayım kardeşim
2 gardiyana soru sorucaksın ama 1 tanesine ve soru sorma hakkın bir gidersin birine sence arkadaşına göre doğru kapı hangisi sorduğun kişi dürüst ya da yalancı olsun sana yanlış kapıyı göstericektir ve sende doğru kapının hangisi olduğunu öğreneceksin.
Bu nasıl oluyor dersen
Dürüste şunu dersen arkadaşına göre hangi kapı özgürlük o da doğruyu söyleyerek yalancının söyleyeceği yalanı yani özgürlük yerine ölümü söyler.
Diyelimki yalancıya denk geldin sordun hangisi özgürlük zaten yalancı ölümü söyler.
Her 2 şartta da gösterilen kapı ölüm olacağı için özgürlüğün hangi kapı olduğunu anlayacaksın.Seçim sana kalmış 
Dogru cevap tebrik ederim kod'u ö.m den yolladım
Konu kilit lütfen.