Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Türkan Saylan'ın Hayatının Son 10 Günü 19 Mayıs'ta Sinemalarda !
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Prof. Dr. Türkan Saylan‘ın yaşamının, Koliba Film‘in yapımcılığında Cemal Şan tarafından beyaz perdeye aktarıldığı ‘‘Türkan” adlı film, 19 Mayıs Perşembe günü vizyona girecek.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, cüzzamla savaş ve eğitim konusunda imza attığı reformlarla sadece Türkiye’de değil dünyada da tanınan ve gönüllerde yer eden Saylan’ın yaşamı, Oya Yüce ve Ayça Mutlugil’in senaryosuyla beyaz perdeye aktarıldı.
Filmde, Altan Erkekli, Özge Özder, İsmail Hacıoğlu, Beyza Şekerci, Şebnem Sönmez, Selin Demiratar, Burçin Oraloğlu, Begüm Birgören, Binnur Kaya, Şevket Çoruh, Tanju Tuncel, Yurdaer Okur, Ahmet Saraçoğlu, Şemsi İnkaya, Evren Bingöl, Uğur Demirpehlivan gibi pek çok ünlü isim rol alıyor.
Filmde, ”Prof. Saylan’ın son günlerinde yaşadıkları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) 20. yıl kutlamasının gerçekleşeceği 2 Mayıs akşamında Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda olabilme arzusu, ölüme, hayata küserek teslim olma yerine, her zaman olduğu gibi kendisini değil, milyonların geleceğini düşünerek, onlar için projeler üreterek hazırlanan bir kadının hikayesi” anlatılıyor.

Türkan Saylan’ı Rüçhan Çalışkur’un canlandırdığı film, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda vizyona girecek.
Dizilerin yarattığı; kadınların hep ezildiği, aşk mağduru olduğu, güzel villalarda, saray odalarında gündelik dertleriyle meşgul olduğu o yapay dünyadan çıkıp, boğazımızı düğümleyecek bir gerçekliği izlemeye ve izletmeye hazır mısın?
Beyazperde, ömrünün son günlerinde huzuru çalınan, anılarına el koyulan bir kanser hastasına, üstelik bu ülkede binlerce hastanın iyileşmesinde, binlerce çocuğun okumasında katkısı olan, hastanelere, caddelere adı verilen bir aydınına iade-i itibara hazırlanıyor.
Bu film Türkan Saylan’ın hayatının son günlerini anlatmasına rağmen, aslında arka planda son dönemde sıkça şahit olduğumuz ev aramalarına, beklenmedik baskınlara, el konulan anılara ve özel eşyalara dair de çok şey gösterecek izleyiciye.

Fragman:

YouTube açılmıyorsa, buraya tıklamalısın.
yazık kadın hasta haldeyken ergenekon soruşturması açtılar... Sad
(05-18-2011 06:58 PM)kabuscobar Yazılan: [ -> ]yazık kadın hasta haldeyken ergenekon soruşturması açtılar... Sad

Ne oluyor bu ülkeye Sad
(05-18-2011 07:03 PM)kurosowa Yazılan: [ -> ]
(05-18-2011 06:58 PM)kabuscobar Yazılan: [ -> ]yazık kadın hasta haldeyken ergenekon soruşturması açtılar... Sad

Ne oluyor bu ülkeye Sad

olanlardan vazgeçtim olacaklardan korkuyorum..
Duygulandım gerçekten Sad
bu haldeyken evini bastılar Angry
Aman diyim bu işin sonu siyasi içerik kokuyor yorumları dikkatli yapalım Smile Güzel film izleriz Smile
Referans Adresler