Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Pargalı senden beklenir miydi?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
bence dizi çok abartılı böyle bişey olamaz !
@D3viLsLorD

Sen padişahları Peygamber zannettin herhalde ?
Harem denen olay gerçek.
Sen Tarih kitabı olarak yanlızca MEB'in verdiği kitapları okuyorsun sanırım ?
Orda şanlı diye anlatılan tarihin hiçmi kötü yanı yok sence ?
Ayrıca, dizi içerdiği birçok tarihsel hatayla da gündeme gelmektedir.[5] Oturma düzeni, yiyecekler, giysiler ve mobilyalar gibi detaylar konusunun uzmanları tarafından incelenmiş ve yanlışlıklar açıklanmıştır.[6]

New York Üniversitesi'nden Osmanlı çalışmaları profesörü Leslie Peirce ise Osmanlı kaynaklarında harem ile ilgili detaylı bilgiler bulunmadığını ve bu nedenle yapımın tarihî gerçekliklere uyması açısından makul bir senaryo yazılması gerektiğini belirtmiştir.

Bunlar gösteriyor ki dizi gerçeği yansıtmıyor ben bu dizide sadece bir savaş sahnesi gördüm zaten onun dışında hep harem hep harem bari biraz uzatın yılıda savaşa getirin izleyelim.

Yazıların Kaynağı:http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhte%C5%9F...Czy%C4%B1l
Tarihimizin yanlış aktarılmasından başka bir şey değil.Annelerinin yanında bu diziyi izleyen çocuklar atalarını uçkurlarına düşkün olarak hatırlayacak. m045.gif
Yazının eleştiriler kısmında olduğunu unutmayalım.
Harem herkesin giremediği bir yerdir. Kaynaklarımızda el bulunan yer diye geçer.
Tarihe merakı olanlar bilir ama.
Haremi humayin diye geçerdi sanırım Osmanlıda.
Arkadaşlar!!!!

Bu bir dizi ! ve tarihimizi yansıtıyor aslında dizi ile beraberinde satılan tarih kitaplarımızı düşünün...
Ben kendimden biliyorum zaten tarihe ilgim vardı ama bu diziden sonra arttı...
Siz konunun çok içine girdiniz Smile
Herkesin kendi düşüncesi hiç kimsenin düşüncesine karşı çıkamam Smile
Ama birçok dizi var ki hepsi insanlarda kötü şeyler uyandırıyor bence bu dizi tarih ilgisini arttırdı... Smile
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler