(05-08-2011 09:16 AM)Burak Kandöker Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 01:35 AM)Cinematique Yazılan: [ -> ]Aşk üç harftir; BMW!
Dünyada 2 çeşit araba vardır Mercedes ve Diğerleri. 
Bmw alırsın iyi güzel ama 3 sene sonra arabadan ilk aldığındaki performansı kesinlikle alamazsın ayrıca motoruna göre yakması gerektiğinden çok daha fazla yakıt harcıyor. Bmw 118 var bizde güzel ancak Mercedes'in yerini kesinlikle tutmaz
Aynen öyle Mercedes'teki o asalet o konfor çoğu arabada yok

(05-08-2011 11:55 AM)Night~Bird Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 09:16 AM)Burak Kandöker Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 01:35 AM)Cinematique Yazılan: [ -> ]Aşk üç harftir; BMW!
Bmw alırsın iyi güzel ama 3 sene sonra arabadan ilk aldığındaki performansı kesinlikle alamazsın ayrıca motoruna göre yakması gerektiğinden çok daha fazla yakıt harcıyor. Bmw 118 var bizde güzel ancak Mercedes'in yerini kesinlikle tutmaz
İyi de, birader. Babam'da BMW 320d var 2006 model full + full paketlerden. Hiçte fena değil, tam bir genç arabası. Mercedes'e dönüp bakacak olursak, peh. Mercedes tam bir moruk arabası. Performans konusunda da BMW daha önde, bu tartışılamaz.
Örneğin Ford Focuslar Türkiyeye geliş fiyatı ortalama 17 ile 20 milyar arası türkiyede satış fiyatı 35 ile 40 milyar aradaki farka bakın.
(05-08-2011 12:00 PM)Cinematique Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 11:55 AM)Night~Bird Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 09:16 AM)Burak Kandöker Yazılan: [ -> ] (05-08-2011 01:35 AM)Cinematique Yazılan: [ -> ]Aşk üç harftir; BMW!
İyi de, birader. Babam'da BMW 320d var 2006 model full + full paketlerden. Hiçte fena değil, tam bir genç arabası. Mercedes'e dönüp bakacak olursak, peh. Mercedes tam bir moruk arabası. Performans konusunda da BMW daha önde, bu tartışılamaz.
http://www.mercedes.com.tr Dünyada en fazla çeşit otomobil üreten tek marka mercedes Yaşlı,Genç,Binek,Jip,Tır,Spor
Bütün modellerin spor modelinide yapabilen bir marka
Her iki tarafda biraz sakin olsun. Burak'ın isyanı ÖTV'ye devlete değil ancak konu başlığında bunu tam olarak ifade edememiş. Lütfen boşuna kavga etmeyin
Sakin olun beyler bu ÖTV olayı tam anlamıyla Türkiye için bir rezalettir Arkadaş bunu ifade etmeye çalışmış olayı büyütmeyin.
Konu başlığını düzenlediğiniz için teşekkür ederim.
Saygılar...
Her neyse yanlış anlama sonucu tartışmak gereksiz.Herkesin görüşü farklıdır bana göre yanlış olan bişey sana göre doğru olabilir veya tam tersi olabilir.Bu konular tartışılmadan çözülmez ancak şöyle bir durumda var devletin her yaptığını olduğu gibi kabullenmek yanlış eğer özgür bir ülkede yaşıyorsak görüşlerimizi istediğimiz şekilde belirtmemiz gerekir bana göre ÖTV çok yanlış , yanlış olmasa bile %84 olması gereksiz.
Doğru söylüyosun burak siyasi boyutu ayrı keşke hiç konulmasa bu vergiler ve bizde yabancı ülkeler gibi
çok daha ucuza araba,elektronik eşya vs alabilsek..Umarım zamanla düzelir..
bmw mercedes arasındaki bağıntıyı uğur mükemmel açıklamış gerçekten =) biraz param olsa 2002 5,16 daha fazla olsa 2005 ve sonrası 3,20d dahada fazla olsa M3 alırım. Mercedes olarakta alsam alsam C180 alırım onunda görüntüsü dinamik vede DTM yarışlarında kullanıldığı için C kasası. Yaşım 50'yi geçer konfor arayacak olursam evet Mercedes ama gencim dinamiğim vede Bmw veyahut Audi VW Ford ama mercedes değil =D
Ötv'ye gelirsek devletin koyduğu vede saçma sapan bir vergi olduğuna inanıyorum. Olması gereken ama düzenlemesinin inanılmaz saçma olduğuna inanıyorum. Kısaca Özel Tüketim vergisi yani benim sahip olduğum bir malın vergisidir. Benzinden ÖTV alınması kadar saçma bir şey sadece Türkiye'de var ne yazıkki. Şu beğenmediğim ama bilinçli şöförler tarafınca kullanılınca ekonomik olabilecek şu Hybrid olan araçları almak için inanılmaz para harcamak lazım çünkü onların vergileri daha farklı. Avrupada insan onları alsın diye vergisini azaltırken bizde arttırıyorlar almayalım diye =D