Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Linux: Microsoft savaşı çok önceleri kaybetti
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Bu günlerde 20. yılını kutlayan işletim sistemi Linux'ın patronu Jim Zemlin, NetworkWorld'de yaptığı açıklamada Windows ile Linux arasındaki savaşın artık bittiğini, şimdi ise durumun bir 'köpeği tekmelemeye' benzediğini söyledi.

[Resim: 20110411111009.png]
2001-2011 arasında Microsoft (üstte) ve Red Hat'ın (altta) hisseleri

Zemlin, Linux'un bilişimin hemen hemen her alanında önde olduğunu söyledi. Zemlin, aslında haksız da değil: Linux tabanlı Android, akıllı telefon pazarının en hızlı büyüyen işletim sistemi durumunda. Bunun yanında Windows Phone 7 şu an o kadar da popüler değil. Sunucu pazarında da Linux önemli bir orana sahip. Zemlin'e göre tüm süperbilgisayarların yüzde 90'ı Linux ile çalışıyor.

Son 10 yılda Microsoft hisselerinin değer kaybettiği, Linux dağıtımcısı Red Hat'in ise aynı süre içinde değerini ikiye katladığı da dikkat çeken noktalar arasında.

Chip
Bırak win7 yi linux alın moda o Tongue
Ubuntu kullanıyorum ve windowsdan kat kat çok daha iyi bi' de Mac osx temasını aktif ettin mi ooh dadından yenmez...
Oto driver,Oto programlar,kendin geliştirebiliyorsun(Kodları bil yeterki =) )
Pardus kurdum çok mühteşem Kısmetse seneye yazın tübitak pardus geliştirme kampına gideceğim.
linux on numara gerçekten . virüs olayı da çokkk az . serverler süper pc ler linux . açık kaynak ne var yok biliyosun ama microsoft bizden habersiz neler yüklüyor pc mizde neler oluyor farkında bile değiliz aslında
Referans Adresler