Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: ABD nin yeni silahı XM-25
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
ABD gizli silahını Afganistan'da denedi

Amerikan ordusu için duvarların arkasına gizlenmiş askerleri vurabilen gizli silah ilk olarak Afganistan’da kullanıld

Duvar arkasına saklanan bir askeri vurabilen 'cezalandırıcı' ilk olarak Afganistan'da kullanıldı.

ABD ordusunun daha önce gizli silahlarını Afganistan'da kullandığı biliniyor. Mayına karşı kullanılan akıllı bombalar buna bir örnek. ABD'nin Afganistan'ı deneme alanı olarak görmesine son örnek ise yüksek teknolojiye sahip bir tüfek.

ABD silah şirketleri, binalarda ya da sığınaklarda saklanan ve görüş açısında olmayan düşman askerlerini öldürmek için yeni bir silah geliştirdi. Bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi görünen bu silahın tetiğine basıldığında, silahtan havaya doğru bir el bombası fırlatılıyor. Normal şartlarda hedefin çok üzerinden ıska geçmesi gereken el bombası gizlenen düşmana doğru yöneliyor ve düşmanın tam üzerinde patlıyor. Bunu sağlayan da silaha monte edilmiş ileri lazer sistemleri.

XM-25 olarak adlandırılan ama askerler arasında ‘punisher-cezalandırıcı’ lakabı takılan bu silah ABD ordusunun gelecekte kullanacağı silahlardan biri. Henüz prototip aşamasında olan silahın denemelerini gösteren en geniş video geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Ancak denemeler sadece kapalı alanlarda yapılmadı.
AFGANİSTAN’DA DENENDİ

ABD Ordusu’ndan gelen bilgilere göre bu silahtan beşi Afganistan’da düzenlenen dokuz farklı operasyonda kullanıldı. Ordudan yapılan açıklamada ‘cezalandırıcı’nın ölümcül çatışmaları kısa sürede sonlandırdığı belirtildi.

Akıllı teknoloji kullanan ilk küçük silah olan XM-25, el bombasının dışında farklı mühimmatlar da kulanması öngörülüyor. Pentegon, 12 bin 500 adet XM-25 siparişi vermeyi planlıyor.
[Resim: xm25_3.jpg]
[Resim: abd-gizlisilah.jpg]
XM8 tarzı birşey Big Grin.

Paylaşım için Teşekkürler Big Grin
Hmm ilginç, yıl 2015 400 g1 harcayınca xm25 kodu veriyor. Big Grin
Yuh silaha bak ya Big Grin Warrock'a gelirse wh diyemezsin Big Grin
(04-07-2011 02:55 PM)yasazeki Yazılan: [ -> ]Yuh silaha bak ya Big Grin Warrock'a gelirse wh diyemezsin Big Grin
DOST
Görünüşü çok kaba sevmedim Big Grin
Afganistanda denendi hiç kimse bu açıdan bakmadı konuya ilginç
Sınırlı sayıda olduğunu anladım sanırım kalıbı cok özenle hazırlanmış,üretimi cok olan silahlarda kalıba hic özen göstermezler diye biliyorum
Warrock a gelmez diye düşünüyorum. Yoksa oyunun bir anlamı kalmazki at baseden vursun diğer basedeki adamı.
(04-07-2011 03:29 PM)SinanYksl Yazılan: [ -> ]Warrock a gelmez diye düşünüyorum. Yoksa oyunun bir anlamı kalmazki at baseden vursun diğer basedeki adamı.

oha sinan Big Grin Silahın da belli bi duvar kalınlığının içinden geçiyor sende yani Big Grin
Wanted mi burası ülkenin öbür ucundan silahı sık diğer ucundaki bi ilçedeki binanın içindeki adamı vursun. Üstelik bu mermi bi kutunun içinden,Cheescake nin içinden ve 4-5 tane aracın camını kırıp hiç hızı kesilmeden gitsin
sadaasdlsakd nese çok uzadı bu yazı Tongue
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler