Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: RAM Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
RAM ve Hız

Sistem belleğinin bir diğer ismi de RAM’dir.RAM açılımını yapmak gerekirse Random Acces Memory teriminin kısaltması olduğunu görüyoruz.RAM kapasiteleri MB cinsinden ifade edilmektedir.Günümüzde bilgisayarların en düşük RAM seviyelerinin 2 GB olduğunu görmekteyiz.

[Resim: 1063012-a.jpg]

Eğer bilgisayarınızın RAM'ı ne kadar yüksek ise işlem hızınızda o kadar hızlı demektir.Bu yüzden RAM kapasitesinin yüksek olmasında her zaman fayda vardır.Çok eski bilgisayar olmamak koşulu ile bütün bilgisayarlara sonrada RAM eklenebilmektedir.Oynamak için kullandığınız bilgisayarın belleği yetersiz kalıyorsa, sistem belleğine istediğiniz zaman ilave yapabilirsiniz.Bellek terfisi fazla pahalı değildir ve uygulanması son derece kolaydır.

Şimdi gelelim dikkat etmemiz gereken hususlara...Amam bundan önce kısaca piyasada en çok bilinen RAM çeşitlerini yazayım.

Bunlar:
DDRSD ya da diğer adı ile DDR-400

DDR2

DDR3

Dikkat Etmemiz Gerekenler

1) Anakartınızın desteklediği RAM modellerini öğrenip ona göre seçim yapın.Anakartın üretici sitesinde desteklenen RAM modelleri yazar. Bunlar günümüzde genel olarak DDR2 ve DDR3 tipi RAM'lardır. Çünkü eski DDR400 ailesi genel olarak P4 kasalarda bulunur ve onlar da tarih sahnesindeki yerlerini alırlar yavaş yavaş.(En azından ülkemde hala daha DDR400 kullanıcılar var bu yüzden yazdım. Türkiyeyi ele alacak olursak DDR2'den DDR3' bir geçiş oldğu rahatlıkla söylenebilir)

2) RAM alırken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de RAM hafıza hızı ile anakartımızın minimum hafıza hızıyla eşit olmalıdır.
Bunun hakkında aşağıdaki örnek RAM ve anakarta bakalım.

RAM olarak;
GSKILL 4GB (2*2GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram
[Resim: v2-51951.jpg]

Anakart olaraksa;
FOXCONN H55MXV INTEL H55 DDR3 1333MHZ LGA1156 VGA ANAKART
[Resim: v2-46171.jpg]

Görüldüğü gibi yukarıda bahsettiğim bu ikisi birbirine uyan sistemlerdir.

3) İlk maddede belirttim ama tekrar üstüne basa basa söyleyeyim, anakartın desteklediğ bellek tipine göre RAM seçin.Örnek olarak anakartımız DDR 3 bellek tipi destekliyorsa, RAM’de DDR 3 bellek tipini desteklemelidir.(Yukardaki örnekteki gibi)

Orta düzey bilgisayarlar için uygun RAM düzeyi ; 2 GB – 1333 Mhz
Güzel bilgiler teşekkürler alper.
demekki bende tarihte kaldım =)
bende DDR400 kullanıyomm
DDR 512 ram 256 ekran kartı Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin Rezilllüükkkkkkk Big GrinBig Grin
Çok teşekkürler alper. DDR3 Ram 1333 MHZ kullanıyorum Smile
Referans Adresler