Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: The Walking Dead [İnceleme]
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Son Haftalarda Bayağı Takip Ettiğim Bir Diziydi İzlemenizi Tavsiye Ediyorum Bazıları Bunu Film Sanabilir Big Grin

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcQCcgyHHYS4lo_yxixmz6U...qEVXOpdHjg]

Twitter'da her bölüm öncesi Trending Topic'te gördüğümüz, ilk bölümü yayın tarihinden önce internete sızdı denilen yeni AMC dizisi. Asıl olarak ilki 2003 yılında yayınlanan bir çizgi roman serisi The Walking Dead. 2010 yılı The Will Eisner Comic Industry Award'ın sahibi. Çizgi roman severler büyük ihtimal biliyordur. 90 dakikalık ilk bölümü AMC kanalının "fearfest" yani korku kuşağında yayınlandıktan sonra 13 bölümlük ikinci sezonu garantilemiş. Fakat ilk sezon 6 bölümlük ne yazık ki.

[img] http://3.bp.blogspot.com/_RZaqOJ8BqEk/TN...gdead1.png[/img]

Ekran karşısında görmeyi en çok sevdiğim temalardan olan şiddet-kan, kısıtlı alan, kısıtlı süre gibi konuların cereyan ettiği, kısa sürede tutarlı hayati kararların alındığı yapımlar üzerinden baktığımda, sadece 2 bölümü yayınlanmış olmasına rağmen en güzelleri arasında yer alabilme potansiyeli olduğunu düşündüğüm; hemde başrolüne zombileri alarak temayı bir katman üst düzeye taşıyan bir yapım. Beyin fonksiyonları çalışmayan zombilerin tek varlık amacı karınlarını doyurmak. Ve ne hikmetse bu işi çiğ et yiyerek hallediyorlar. Anlaşma, müzakere, hayat için yalvarma, pazarlık, fidye, hiçbirşey yok. Etten kemikten bir "Last Man Standing" oyunu. SAW serisinde tavan yapan bu gerilim, dizinin başrolündeki zombiler tarafından çok güzel bir şekilde farklı bir boyuta taşınıyor. Çok tanıdık bir kurma kıyamet senaryolarından olsa da haftada bir izlemek için merak duyabileceğiniz bir dizi olabilir.

[Resim: thewalkingdead2.jpg]

Görsel efektlerin mükemmel gözüktüğü diziyi tavsiye olarak HD izleyin. Makyaj ve bilgisayar kullanımı ortalama seviyenin üstünde bir çizgide; yakalanan atmosfer insanı içine çekiyor. Kimler oynuyormuş, kim yönetiyormuş diye bakacak olursak;

Dizinin yönetmeni Frank Dabanot. Nereden hatırlıyoruz derseniz, bir çırpıda akla gelen; The Shawshank Redemption ve The Green Mile'ın yönetmeni kendisi. Yönetimi altında, Andrew Lincoln, yıllarca Prison Break'ten tanıdığımız, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Jeffrey Demunn var.

[Resim: twd2.jpg]

Dizi hakkında bir diğer önemli ayrıntı ise alışık olmayan pazarlama stratejisi. İlk bölümü aynı hafta tam 120 ülkede yayınlandı. 26 Ekim 2010'da Taipei ve Honk Kong başta olmak üzere 26 büyük dünya şehrinde düzenlenen zombi baskını, Los Angeles'ta tam dizinin yayın saati başlaycak iken 24 saatlik süresini tamamladı. Bu atakta AMC'nin en çok izlenen premier'i yaptı The Walking Dead'i. Zira 5.3 milyon kişi ilk bölümü izlemişti.

Buyrun Buda Filmin Küçük Bir Özeti Smile

bu arada eklemeyi unuttum diziyi seyretmek isteyenler internette ilk 6 bölümü bulunmaktadır ve cnbc-e de her hafta cumartesi ve pazar günleri 11.00 veya 12.00 (gece) seyredebilirsiniz Smile

Alıntıdır Smile
çıktığı günden beri heyecanla izliyorum uzun bir ara verildi ama
Bana gönderme var orada alındım Mete Big Grin Silerim olum seni hayatımdan Big Grin Şaka maka güzel dizi millet Smile
Ben izledim ilk sezonu süper bir dizi.Herkese tavsiye ederim kısa ama güzelSmile
Diziyi bende takip ediyorum. Çok güzel. Teşekkürler metehan
bende izledim çok güzel 1 günde bitti 1.sezon 6 bölüm 2 sezonda ekimde başlıcakmış Big Grin bu kötü oldu ama dizi süperrrrr Big Grin
Bi' kaç bölümünü izledim ve midemin bulandığını farkettim. Smile
arkadaşlar, bu yazı benim blogumdan alınmıştır. alıntı yapan arkadaş bir adres bile belirtmemiş. Düpedüz çalmış gibi bir durum var. ayıp! altına kaynak ,alıntı yapıp site adresi verse ölücek mi? sıkıldım valla böyle alıntı yazı peşinden koşmaktan. forumun pr ı blogumdan yüksek olduğu için bu yazının etiketinde google da daha üstte gözüküyor. ama asıl gözükmesi gereken benim blogum... sadece alıntı yazmak işi bitirmiyor

Kod:
bu arada eklemeyi unuttum diziyi seyretmek isteyenler internette ilk 6 bölümü bulunmaktadır ve cnbc-e de her hafta cumartesi ve pazar günleri 11.00 veya 12.00 (gece) seyredebilirsiniz
bunu ekleyebilen bir site adresi de ekleyebilmeli.

yazının orjinali buradadır: http://futbolvesinema.blogspot.com/2010/...eleme.html

Sherlock

Şiddetle öneriyorum.
Referans Adresler