Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Çözüm : Ayy bilgisayarım mı kasıyor ne 0.o
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Konu başlığını garip görüp okunsun diye yazıyorum,düşüncelerimiz başka boyuta geçmesin Smile
15Tatil'in başlamasıyla şikayetlerin çok artmasına gözümün çarpmış olması bu konuyu açmamda beni fişekledi.
15Tatilde bilgisayırını açan arkadaşlar hep kasma ile ilgili bir sorunla karşılaştığını söylerlerdi.
İlk sorum şu olacak : 15 tatile girmeden önce ( Min. 1hafta max. okul başlangıç tarihinden itibaren) hiç bilgisayarı açmadınız mı ?

Çoğumuz disk birleştirici diye bir poroğram olduğunu biliyoruz ama ne işe yaradığını bilmiyoruz..(Birleştirici dediğine göre birleştiriyor galiba C ve D'yi diyenleri gördüm Smile )

Öncelikle şunu belirteyim :
Bi bilgisayar 2-3 senesini geçmiş(yani günümüzün yüksek ram-anakart vs.'sinden özürlü kalmış bilgisayarlarımız) min.4-5gün hiç açılmazsa RAM çalışmadığı için o 4-5 gün içinde dosyalarımız özgür bi şekilde laylaylom sağa sola yayılacaktır.Sağa sola yayıldığı için çoğu oyun dosya geçiçi hafıza(ram) deki kargaşayı hissedince hastalanacaklar(oyun kasması), hele bir de o klasörün içine yeni bi dosya,resim vs. atarsanız vay halinize..

Özet olarak : bilgisayarını çok uzun süredir veya orta süredir açmayanlar da görülen çok normal bir durumla karşılaşıyoruz;oyunlarda kasma...
Bu kasma bilgisayarım,denetim masası vs. gibi sistematiksel uygulamalar içinde geçerli.

Disk birleştiricisini açıyoruz (Başlat>Programlar>Donatılar>Sistem Araçları> Disk birleştiricisi)
C'yi seçip Birleştir diyoruz.
D pek önemli fakat sevgilinizin resmi veya Avril lavigne'nin resimleri bozulmasın diye yapmakta fayda var..

Ben 4-5 gün yurttaydım ve bilgisayarı hiç açmadım.
Sallıyorsun bence bunları diyenler için ufak bi kanıt gösterebilirim :
%3'deki durumu :
[Resim: 89596423.jpg]
%100'deki durumu :
[Resim: 18331499.jpg]
Ayy Cevap Sağol Alican Abi Tongue
Program %100 olduğunda disk'in en son halini de koyucam aradaki farkı görürsünüz artıkın..
Her Diskemi Yapacağız Bunu ?
(02-10-2011 07:23 PM)Mete Han Yazılan: [ -> ]Her Diskemi Yapacağız Bunu ?

Kaç Tane Farkı :F
Tam olarak yaptığı işlemi kavrayamadım. Anladığım sabit diskteki dosyaları kaynaştırıyor ama bunu nasıl yapıyor ? Dosyalar arasındaki hızlı veri geçişini nasıl sağlıyor yani bunu yaparken bilgisayarın hangi özelliğini yitiriyoruz + ömüre etkisi varmı ? Booster veya overclock tarzı şeyler performansı arttırır ama ömürün canını okur.
Overclock hızlandırmak için ama tabi anakartın canına okuyor,
Şöyle düşünelim anakart ve işlemci deki overclock savaşıyorlar.
işlemci hep yeniyor fakat anakart da pes etmiyor, işlemci hızı yüksek tuttuğu halde anakart pes etmediği için hep bi iç savaş var ve bi zaman sonra 2 side artık kılıçlarını kaldıracak güçleri olmuyor ve mutlu son(BOM).

makina kapalı olduğunda benim güç kaynağım var ve onuda kapatırım genelde , hiç bi elektrik ile temas olmuyor bilgisayarımın parçaları.
bunu da şöyle örneklendireyim : 2 tane kafes var ve mahkumlar kafeslerin içinde;demirlere tutunamıyorlar çünkü demirler elektrikli.
Işıkları kapatıp, elektriği de kestiğimizde içerideki mahkumlar kafesleri açıcaklar ve 1. kafesteki bazı mahkumlar 2. kafese kaçıcak, 2. kafesteki mahkumlar 1. kafese kaçıcak.
Bu disk birleştiricisi sayesinde 1. kafesin adamları 1. kafeste 2. kafesin adamları 2. kafeste tutuluyor ve elektriği açık tuttuğumuzda bunlar hep içeride hapsolmaya mahkumlar. Geçici hafıza(RAM)'da bunun gibi aynen.

Buda %100 oldukdan sonra ki durum :
[Resim: 18331499.jpg]
bir açtım en son 9 subatta birleştirilmiş yazıyor Big Grin
Dosyalar siliniyor mu bunu yapınca ?

Çok diyen oldu fakat silinir diye yapmadım .

Ha silinecekse elin değmişken Format atıver Smile
De-Frag kesin çözüm değil ki, Regedit'ini temiz tutacaksın. Olay bu.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler