01-23-2011, 07:56 PM
Mevsim yazdı ve aşırı kavurucu sıcaklar vardı. Temel bir gün öğlen vakti kıyının kenarına gelir etrafında kimsenin olmadığını anlayınca üstünü tamamen soyunup denize atlar çırılçıplak (
). Temel denizde bol bol yüzerken dursun bunu görür ve sorar.
-Uşağum ne yaptın sen.
-Ha hava çok sıcaktı dursun bende soyundum denize atladım.
Der ve dursun evine gider. Temel belli bir süre sonra denizden çıkacaktır ama baksınki ne olmuş ?. Giysinlerinin hepsini çalmışlar..!. Temel kara kara büyük bi şaşkınlıkla ne yapacağını düşünür ve büyük bi hırs ve korkuyla denizden çıkıp kıyının kenarındaki ağaçtan büyük bi yaprak alır. Yapraklada şeyini kapatır
. Dursun gelir ve Temel'i görür
-Ula Temel noldu uşağum
-Uşağım sorma denizden çıkacaktım bütün giysilerimi çalmışlar bende etrafta kimse olmayınca çırılçıplak çıktım ağaçtan büyük bi yaprak aldım şeyimi kapattım. Hemen eve gitmem lazım uşağum
-Ula uşağum şeyini niye kapatıyorsun. Yüzünü kapatsana orandan kim tanıyacak. Demiş

). Temel denizde bol bol yüzerken dursun bunu görür ve sorar.-Uşağum ne yaptın sen.
-Ha hava çok sıcaktı dursun bende soyundum denize atladım.
Der ve dursun evine gider. Temel belli bir süre sonra denizden çıkacaktır ama baksınki ne olmuş ?. Giysinlerinin hepsini çalmışlar..!. Temel kara kara büyük bi şaşkınlıkla ne yapacağını düşünür ve büyük bi hırs ve korkuyla denizden çıkıp kıyının kenarındaki ağaçtan büyük bi yaprak alır. Yapraklada şeyini kapatır
. Dursun gelir ve Temel'i görür-Ula Temel noldu uşağum
-Uşağım sorma denizden çıkacaktım bütün giysilerimi çalmışlar bende etrafta kimse olmayınca çırılçıplak çıktım ağaçtan büyük bi yaprak aldım şeyimi kapattım. Hemen eve gitmem lazım uşağum
-Ula uşağum şeyini niye kapatıyorsun. Yüzünü kapatsana orandan kim tanıyacak. Demiş

çok güzel fıkra ama