Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Muhteşem Yüzyıl !!!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Show tv de başlamış olan "Muhteşem Yüzyıl" adlı diziyi kınıyoruz. Neden mi ? Çünkü dizinin ilk bölümünde Osmanlı padişahlarının yaşamı harem dairesinden ve cariyelerden ibaret olduğu izlenimi verilmeye çalışılmıştır. Dizinin kısa özeti : Padişah kalkar akşam için güzel cariyeler seçer akşam olur gösteriyi izler sonra en güzelini odasına alır !!! Dizinin ilk bölümü tamamen bunlardan ibaretti... Kişisel kanaatim budur. Ben ecdadımın bu şekilde gösterilmesine sessiz kalamam Sen git Dünya'yı fethe kalk 2 şarlatan seni böyle göstermeye kalksın.
Dizi daha yeni başladı. Daha ilk bölümden böyle kötü yorumlar yapmayın. Doğru Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarını 46 yılda nerdeyse 2 katına çıkartmıştır ancak onun da bir özel yaşamı illa ki olmuştur.

Dizinin yeni bölümlerini beklemeyi öneririm. Dereyi görmeden paçaları sıvamayın
İzlemedim .. Fakat böyle Dizi ve Sinemalarda anlatılanlara bu kadar Tepki verilmesi bence yanlış Sonuç olarak bir film bizim tarihimiz belli olanlar belli adamlar gelip seneryoyu öyle yazdı diye insanların buna inanacak hali yok. Misal Dizi ismi vermiycem izleyen bilir zaten Savcı ile mafya babası aynı çatışmaya giriyor adamlar öldürülüyor falan bunun bir seneryodan ibaret olduğunu bilen insan (gerçeği yansıtmadığını) onunda bir seneryodan ibaret olduğunu bilir zaten . İlla gerçekleri görmek isteyen insan Osmanlı Tarihini okur belgesellerini izler . Gerçek olan olayları o dizi ye yansıtsalar bu daha çok belgesele benzemezmi sence ?
Böyle Seylerle Kafanızı Yormayın Sonucta Bir Dizi Ailenizde Oturup Güzel Vakit Gecirmeniz İçin Hazırlanmıs Bir Senaryo Gercekleri %100 Yansıtmasını Beklemeyin...

Sherlock

RTÜK ' ün kararına bakar ama bi' şey olacağını tahmin etmiyorum.
Sonraki bölümlere bakıcaz ama senaristin kafası neden hep böyle şeylere şalışırki?
Büyük ihtimalle ilk bölümde ilgi çekmek için yapıldı fakat ilgi neden kaliteyle degilde kolay olan erotizmle çekilmeye çalışılırki ?
Arkadaşım hiç mi tarih okumadın ?

1.Daha dizi yeni başladı daha ilk bölümü ve anlatılmaya çalışılan şey harem hayatı değil !
2.Kanuni Sultan Süleyman tahta 24 yaşında çıkmış ve yaklaşık 46 yıl sultanlığını yerine getirmiş,Yavuz Sultan Selim'in büyük hazinesi ile Akdeniz'i bir Türk gölü haline getirmiş, Avrupa'yı kendi ayakları altına almıştır.Viyana'yı alamamasının sonrasında vefat etmiştir.
3.Bu dönemde en çok konuşulan konulardan 1 tanesi de Kanuni'nin haremi olmuştur.Bir Kırım kızı olan Hürrem,Saraya getirilir ve daha ilk görüşte padişahı etkilemeyi başarır.Şehzade Ömer'in ölümünün nedeni,kendi çocuğunun iktidara gelmesini istemesi,saray içişlerine karışması hepsi bu dönemde meydana gelmiştir.Bilmiyorsun hemen yargılıyorsun.İstanbulda gör bakalım bir haremleri.Harem padişahın mahremidir.Oraya erkek girmez hadım girer, bırak erkeği salatalık,patlıcan sokmuyorlar.Nedenini anlayın. Kadınlar tamamen padişahındır. Ve bu dönemde KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN HÜRREM SULTANA AŞIK OLDUĞU İÇİN saray kadınları Osmanlı yönetimine karışmaya başlamışlardır.Dua et şu an böyle bir dizimiz var.Sakın laf etmeyin.Çok önemli bir dönem anlatılıyor. Bunu lekelemeye böyle abuk ( kapalı kafa ) yorumları yaparak gelmeyin. Madem görüşün o (izleme). İzlemeyenin aklında da haa ... tan mış izlenimi bırakma! İzleyenler (tarihe merakı olan ) herkese öneriyorum.
Erotizme falan da çekildiği yok arkadaşım ayrıca. Dizi'nin konusuna bakarsan (Kanuni'nin başa gelmesi), Hürrem'in nasıl padişahın en yakını haline geldiği ve ardından yaşananlar, Şehzade Ömer'in ölümü yapılan fetihler, alınan yerler.Herşey anlatılacak.Eğer sen erotizm'den etkileniyorsan, yabancı dizileri hiç izleme. Adamlar film yapıyorlar, Büyük iskender, 300 spartalı bunlarda da erotizm yerini koruyor.Sen burda yüzyıllar boyu egemen olmuş Osmanlı'dan bahsediyorsun.Elbette en güzel kadınlar, en güzel yemekler, aklına geleceklerin en güzeli en iyisi padişaha sunuluyor.Bunu erotizmle yargılayamazsın.Kusura bakma ama gerçekten sinirimi attırdın dostum.
Hep böyle boş konuşanlar ve kafası yeniye kapalı olan ( doğruyu) hep yanlış yöne çekip, yargılayanlar yüzünden şu an bu durumdayız.Bunun asla ama asla erotizm le alakası yok.Dizi yi izleyen ilerleyen bölümlerde de anlar.Tarihimizi gayet iyi biçimde aydınlatacağına inancım tamdır.!
(01-06-2011 09:21 AM)Sagopa~Kajmer Yazılan: [ -> ]Sonraki bölümlere bakıcaz ama senaristin kafası neden hep böyle şeylere şalışırki?
Büyük ihtimalle ilk bölümde ilgi çekmek için yapıldı fakat ilgi neden kaliteyle degilde kolay olan erotizmle çekilmeye çalışılırki ?

bak dizi bakımından haklı diyorsun, burada aşk falan vurgulanmış. demek ki dizi'nin senaryosu bu; hem sen bizim padişahımızın böyle gösterilmemesini istiyorsun değil mi ? ama S E N A R Y O böyle. Ayrıca neden erotizm vardır biliyor musun ?
Cünkü bizim halkımız genelde bunu ister de, ondan Smile
(01-06-2011 12:27 AM)Kıbrıslı Yazılan: [ -> ]Dizi daha yeni başladı. Daha ilk bölümden böyle kötü yorumlar yapmayın. Doğru Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı İmparatorluğu'nun topraklarını 46 yılda nerdeyse 2 katına çıkartmıştır ancak onun da bir özel yaşamı illa ki olmuştur.

Dizinin yeni bölümlerini beklemeyi öneririm. Dereyi görmeden paçaları sıvamayın

Doğru daha ilk bölümünden birşey anlaşılmaz ileriki bölümlerde belli olucaktır.
Can sana teşekkür ederim. Kafamdaki düşünceleri tamamen buraya yansıttın. Tarihi tüm yönleri ile ele almak gerekir
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler