Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Ekran Kartı Önerileriniz
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Beyler benim bilgisayar 4 sene öncesinden kalma , haliyle artık yeni birşeyler yapmanın vakti geldi .

Fakat param fazla değil . Haliyle işlemci yerine Ekran kartı ve Ram yenileyeceğim .

Bilgisayarım :

Intel Pentium 4 Çift Çekirdek 3.00 GHz , 3.01 GHz .
1 GB Ram
Nvidia GeForce 6200 TurboCache 256 MB Ekran Kartı
Windows XP

Aklımda şöyle bir fikir var .

1 GB Ram Taktırıp , 1 GB Ekran kartı alacağım . Bilgisayarı Formatlayarak Windows 7 kurmayı düşünüyorum .

Bu arada 2 sorum olacak .

1 GB Ram var , yanına 1 GB daha taktırsam 2 GB olurmu , yoksa 1 Gb liği çıkarıp 2 GB mi almak lazım .

256 MB Ekran kartı var , yanına 1 GB taktırsam 1.256 Olurmu ? Ben olmaz diye biliyorum fakat yinede sorayım .

Ekran kartı ve Ram ne önerirsiniz . Dediğim gibi fazla param yok . 150 TL civarı param var .

Anlayan kişilerden önerileri bekliyorum

İyi forumlar
anakartın özelliklerini yaz sana uyumlu ramle uyumlu ekran kartını yazayım. Bide bütcen ne kadar.
150 liraya aşağıdaki parçalar sana uygun olur Hasan.

HI-LEVEL 1 GB DDR2 800MHZ PC6400 SOĞUTUCULU RAM
[Resim: v2-46183.jpg]
Fiyatı 46 TL

GIGABYTE HD4650 GDDR2 1GB 128BIT ATI DX 10.1 EKRAN KARTI
[Resim: GV-R465OC-1GI.jpg]
Fiyatı 107 TL

Eğer bu bütçeni ne kadar daha arttırabileceğini bana söylersen sana daha uygun parçalar bulabilirim. Örneğin 2 Gb lık bir ram kiti daha da 3 Gb olsun RAM'ın.
1. Sorunda anakartın üzerinde çift bazen daha fazla ram yatağı olduğu için 1 GB ram'in yayına 1 GB daha koyarsan 2 GB olur . 2. sorunda bir ekran kartının yanına 2.sini bağlayamazsın eskisini atıp yenisini takman lazım çunki ekranı ikiye bölemezsin Smile

Ekran kartı önerim: ATI Readeon HD 3650 1 GB
Referans Adresler