11-06-2010, 04:51 PM
![[Resim: i6giro.jpg]](http://i53.tinypic.com/i6giro.jpg)
Yapım: 2010 ~ ABD
Tür: Biyografi, Dram, Komedi, Tarih
Yönetmen: David Fincher
Senaryo: Aaron Sorkin
Senaryo (Kitap): Ben Mezrich
Yapımcı: Kevin Spacey, Cean Chaffin, Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca
Görüntü Yönetmeni: Jeff Cronenweth
Müzik: Atticus Ross, Trent Reznor
Süre: 2 saat
Gösterim Tarihi: 22 Ekim 2010 (Türkiye)
Oyuncular
Justin Timberlake, Jesse Eisenberg, Brenda Song, Andrew Garfield, Rooney Mara, Max Minghella, Rashida Jones, Natalina Maggio, Joseph Mazzello, Dakota Johnson, Marcella Lentz-Pope, Naina Michaud, Stream, Tia Robinson, Armie Hammer, Liam Ferguson, Abhi Sinha, Adrienne Rusk, Caleb Landry Jones, Christopher Khai, Josh Pence, Julianna Milton, Kristen Clement, Mark Saul
Filmin Konusu
The Social Network,Facebook �un kurucusu Mark Zuckerberg�in hayat hikayesini ve ünlü sosyal paylaşım sitesinin kurulma aşamalarını anlatıyor.
Fragman
Yorum:
Heyecanlı, sinsice ve merak uyandırıcı bir yapıt.Film bu gün dünyanın en genç milyarderi olan Mark Zuckerburg'ün Facebook'u nasıl kurduğunu ve içinide gelişen kişisel durumları başarılı bir şekilde anlatmış.Tabii ki filmi izlememin en büyük nedeni: David Fincher.Film Fincher'ın tarzından uzak, ama bu duruma rağmen çok iyi iş çıkarmış.Diyaloglar mükkemmel sizi bir an olsun sıkmıyor, tavsiyem alt yazılı izleyin.Oyuncuların ses tonu harika, özellikle de Justin Timberlake'in.Çok zekice işlenmiş bir geçrek hikaye, bu nedenle konusu sağlam bir yapıya sahip.Oyunculuklar beklentilerimin kat be kat üstündeydi, özellikle de baş rol oyuncusu Jesse Eisenberg çok sağlam bir performansa imza atmış, Jesse filmde o kadar hızlı konuşuyor ki altyazıyı takip etmekte zorlandım
konuştuğu her saniyede sanırım dili ver gırtalğı 50'nin üstünde kelime üretiyor, o denle hızlı bir tempoya sahip, rol için en doğru seçim olmuş.Andrew Garfield mı? harikaydı! Yeni Örümcek Adam'ımız filmde verdiği o kendine haz duygusuyla nerdeyse en sağlam kozlardan birisi oluyor.İşleyiş bakımında yavaş ama çok öz bir biçimde ilerliyor.Beklentimin üzerindeydi açıkçası.Mekan Harvard gibi birçok üniversitede geçiyor daha sonra face'in tüm dünyaya yayılışını anlatıyor.Bu film vizyona girmeden önce neden Facebook değilde Youtube,Google veya Yahoo! gibi internetin baba siteleri ile ilgili film çekmediler diye kendime sorup durdum, ama bu gün mal ve satımlar hemen hemen tüm şirketler Facebook'dan yürütüldüğü için açıkçası önemini o zaman anladım, facebook bir paylaşım sitesi olmaktan çıktı artık hayatımızın bir parçası haline geldi, ve hiçbir site facebook gibi hemen büyümedi.Film genel olarak çok başarılı olay örügüsü,zekice düşünülmüş, eğlenceli diyloglarla dolu, sağlam kurgusuyla kaçırmaması gereken bir yapım.İyi Seyirler. 9/10