Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Well have to happy halloween everyone!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
İyi bi' cadılar bayramı geçirin, bol bol şekerleme yapın ve ebeveynlerinizle korku filmi izleyin çocuklar.

#Ayrıca, neden Türkiye'de kutlamıyoruz ki bunu, Avrupa ülkelerinde en gencinin, en yaşlısının bile kapısını bi' çocuk çalıp, nasıl korkutacak acaba nidaları atarak merak etmesi bile bu işin heyecanlı zevkli olduğunun kanıtıdır.

Eğlenceli olan her şey Türkler'e saçma geliyor olsa gerek, -ki gerçektende öyle. Niye Flash Forward'ta ki gibi Obi-Wan kostümü giyip İstiklal'de dolaşamıyoruz, niye Flash Forward'ta ki gibi Mezarlık'ta insanların peşine düşmüyoruz.

Nerdesin Pumpkin Jack, nerdesin? Her neredeysen bi' an önce noel'i kurtar ve Türkiye'ye Cadılar Bayramı'nı aşıla. Hadi canım benim.

Beni dinlediğiniz için teşekkürler çocuklar, şimdi yemeklerinize başlayabilirsiniz. AMEN!
ne saçmalıyo bu anlamadım o zaman hristiyanlarda kurban bayramını kutlasın
Manyakmisin sen?Burası Müslüman bir ülke.Senin amacın çok farklı.Bir Müslüman eğer gercekten iman ediyorsa ne cadılar bayramini ne de yılbaşını
Kutlayamaz.Sen misyoner misin?
(10-31-2010 11:58 AM)manisalı45 Yazılan: [ -> ]ne saçmalıyo bu anlamadım o zaman hristiyanlarda kurban bayramını kutlasın

(10-31-2010 11:59 AM)PesimistTR Yazılan: [ -> ]Manyakmisin sen?Burası Müslüman bir ülke.Senin amacın çok farklı.Bir Müslüman eğer gercekten iman ediyorsa ne cadılar bayramini ne de yılbaşını
Kutlayamaz.

İşte siz bu kadar *şey* insanlarsınız. Ben burda Müslümanlığa veya Hristiyanlığa bi' provoke'de bulunmadım. Cadılar Bayramı eğlencesi temalı bi' konuyu siz, Müslümanlığa, Hristiyanlığa bağlıyorsanız, ne kadar agnostiğim bilemezsiniz.

Bu arada kelimelerimden hiç bir şey anlayamamanız doğrudur, çünkü çok karışık yazarım, kelime bile yakalayamazsınız. En azından sizin seviyenizde ki(düşük seviye'de ki) insanlar bunu yapamaz.

Müslümanlar, Yılbaşı'nı kutlayamaz demiş bi' insan yavrusu. Pek güldüm yahu. Bu kadar *şey*, bu kadar *şey* insanlar görmemiştim sabah sabah iyi eğlendirdiniz. Jacobs Filtre Kahve ve Pink Floyd ile uykumu açarken, öpüyorum sizleri kupkuru dudaklarımla.
(10-31-2010 11:58 AM)manisalı45 Yazılan: [ -> ]ne saçmalıyo bu anlamadım o zaman hristiyanlarda kurban bayramını kutlasın

(10-31-2010 11:59 AM)PesimistTR Yazılan: [ -> ]Manyakmisin sen?Burası Müslüman bir ülke.Senin amacın çok farklı.Bir Müslüman eğer gercekten iman ediyorsa ne cadılar bayramini ne de yılbaşını
Kutlayamaz.Sen misyoner misin?

Şu yalnışlarınızı düzeltmek istiyorum. CAdılar bayremı bir dini bayram değildir. Bu sadece; bir Pagan festivali olarak İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanılmaya başlanmış ardından 19'uncu yüzyılda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından da devam ettirilmiştir.

Yani din ile hiçbir alakası yoktur.
Cadılar bayramını birçok batı ülkesi kutlar ancak Türkiye ve Avustulaya da da popülaritesi vardır. Ayrıca muhafazakar (Katolik) Hıristiyanlar genelde Cadılar Bayramı'nı desteklemezler ve yanlış bulurlar.

Cadılar bayramını bizdeki şeker bayramının (nasıl ki çocuklar başkalarının evine gidip şeker ister) batıdaki hali olarak kabul edebiliriz.

Aşağıda sizlere ilgili linkleri veriyorum
Cadılar bayramı Wiki
Eğer bu konu biraz daha açık kalırsa millet bir birinin boğazına sarılıp din savaşı verecekler. Bu konuyu kilitliyorum.
(10-31-2010 11:59 AM)PesimistTR Yazılan: [ -> ]Manyakmisin sen?Burası Müslüman bir ülke.Senin amacın çok farklı.Bir Müslüman eğer gercekten iman ediyorsa ne cadılar bayramini ne de yılbaşını
Kutlayamaz.Sen misyoner misin?

Teknik olarak bir hatayı düzeltmem lazım burası Müslüman bir ülke değil Müslüman ağırlıklı bir ülke. Arada büyük fark var.

1923 Anayasası;

Madde 2 — Türkiye devletinin dini İslam, resmî lisanı Türkçedir

Bugünkü anayasanın ilk 4 maddesi ise;

I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.


yani bu teknik olarak yanlış bir düşüncedir ama teknik olarak diyorum elbette resmi kayıtlara göre %90'ın üzerinde bir orandan bahsediyoruz ama resmi olarak işin kitabına baktığımız zaman böyle bir parantez açmak gerekiyor.

Konuya dönersek bu kadar tutucu olmak gereksiz diye düşünüyorum.

Cadılar bayramının Müslüman'lıkta olmaması bunu isteyenin kutlayamayacağı anlamına gelmez. Anayasa uyarığınca laik bir ülkede yaşıyoruz. Bunlarla ilgili bu kadar tutucu olmak pek hoş kaçmıyor ki zaten herhangi bir dine, örgüte, kuruluşu veya benzeri hiç bir kesime saldırada bulunan bir öğe değildir cadılar bayramı.
Referans Adresler