Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Telefonunuza Gelen Mesaja Dikkat
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Bu mesajdaki numarayı aradığınızda karşınıza çıkan kişi size kol saati hediye ettiklerini, hemen kargoya verdiklerini, 5 iş günü içerisinde kargonun elinize ulaşacağını söylüyor. Bunun yanı sıra sizden kredi kartı bilgilerinizi alıyorlar. Kredi kartı bilginizi aldıktan sonra size elektrik tasarruf cihazı göndereceklerini söylüyorlar. Telefondaki kişi her ay 15 TL'nin kredi kartınızdan çekileceğini söyleyen kişi güven sağlamak amacıyla adını ve telefon numarasını veriyor.

Sanayi Bakanlığı'ndan onaylı cihaz sattıklarını ve her ay ortalama olarak 15 TL civarında elektrik tasarrufu yapılacağını belirten telefondaki kişi kredi kartı numarasını ısrarla alıp teyit etmek istiyor.

Son günlerde meydana gelen dolandırıcılık olaylarına karşı bu mesajda da halk arasında şüphe oluşmaya başladı.
Teşekkürler ...
Bilgilendirme için sağol CivCiv.Gerçekten yararlı konular açan var.

bu arada banada bir mesaj gelmişti.Mesaj -yaklaşık olarak- şöyleydi :

Turkcell hattınızı 5 yıl boyunca kullandığınız için 999 lira kazandınız,
lütfen banka bilgilerinizi xxxx xxx xx xx 'e/a kısa mesajla yollayınız.

xD halbuki ben turkcell hattımı alalı bir kaç hafta olmuştu.

+Rep
PARDON özür dilerim, sana daha demin de rep verdiğim için veremedim.

Aklıma gelirse sonra veririm.
bilgilendirme için teşekkürler
(10-13-2010 09:53 PM)katilejdarha Yazılan: [ -> ]bilgilendirme için teşekkürler

victory.gifvictory.gif
Teşekkürler
Hangi insan bu kadar aciz olabilir ki? İnsanları dolandırmak amacı ile bi' çok suça el sürüyorlar. Zirâ ülke almış başını gidiyor.

Turkcell, Avea veya Vodafone hiç farketmez. Her halukârda dikkatli olalım, bilgi için teşekkürler.

Böyle bir mesaj henüz almadım, umarım almam. Bu konularda çok hassasımdır.
Ya nasıl olurda kişisel bılgılerını bı mesaja bakıpta yollarlar?Ben bunu çok merak edıyorum.
Referans Adresler