Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Atatürk'ün Gerçek Sesi Daha Tok ve Gürdür!
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Atatürk’ün Gerçek Sesi Daha Gür ve Tokmuş

Atatürk’ün 1936 yılında kaydedilen görüntüsünde, bugüne kadar kulak alışkanlığı haline gelen sesinin aslında o dönemin teknik kayıt sisteminden dolayı yanlış algılandığı ifade edildi. Bilimsel olarak da insan sesi değişebiliyor, yaşlanınca kalınlaşabiliyor.
[Resim: atraturkk.hlarge.jpg]

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla başlatılan bakanlık arviş çalışmasında, Atatürk’ün orijinal sesine ulaşıldı ve sesinin bilinenin aksine daha tok ve gür olduğu ortaya çıktı.

Atatürk’ün 1936 yılında kaydedilen görüntüsünde, bugüne kadar kulak alışkanlığı haline gelen sesinin aslında o dönemin teknik kayıt sisteminden dolayı yanlış algılandığı ifade edildi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, “Tiz ses o dönemin tüm filmlerinde görülüyor. Çünkü o zaman elle çevirmek suretiyle çekim yapılıyordu. El hızıyla çekim yapıldığı için kişilerin orijinal sesini elde etmek mümkün olmayabiliyor. Bu da Atatürk’ün sesinin normal halinden daha tiz çıkmasına yol açıyordu. Şimdi ulaştığımız görüntüler sayesinde belki de ilk kez Atatürk’ün orijinal sesine en yakın sesini duyma fırsatını yakalayacağız. Atatürk’ün sesi herkesi şaşırtacak” dedi.

Bu yazıyı eminim bu konuya giren çoğu kişi okumayacak, çok şey kaybederler diyorum.
bilgilendirme için teşekkürler Smile
Hiç BU Yönden Düşünmemiştim Orijinal Sesini Bulabiliyormuyuz Veya Bulduğunda Paylaşırmısın
Atatürk'ün senin ilk dinleyen kişi Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'tir, Sayın Çelik'ten başkası dinlememiştir, şuanda çalışmalar sürüyor, en yakın zamanda gerçek sesini ekranlarınıza getireceklermiş.
Bi an once yayınlanır umarım merak ettim şimdi
bekliyoruz bakalım. DOST
Referans Adresler