Selam Arkadaslar,
Ben dün firmada calisirkene bayildim saat 7 iken ve orucun acilmasina 2 saat vardi (9da aciliyor) simdi benim sorum ben bayildim ve beni hastaneye kaldirdilar ve serum taktilar, acaba ben 61 gün kazandim mi kazanmadim mi?
Bugün bu soruyu cuma namazinda hocaya soracaktim ama acele isim vardi. Bende bilmedigim icin konuyu buraya actim, insallah siz biliyorsunuzdur. Arkadaslarla soruyorum bazilari 61 kazandin diyor bazilardi yok bisey olmaz hastaydin diyor.
Senin elinde olmadığı için bu tür vakalar mağdur görülüyor,orucunu tutmakta devam etmelisin..
Not : sadece benim bildiğim böyle ama gine de bi hocaya sormalısın...
Benim bildiğim 1 gün kaza yapman gerekiyor o kadar
61 gün kazanmak ne oluyor?
(08-20-2010 10:36 PM)Kıbrıslı Yazılan: [ -> ]61 gün kazanmak ne oluyor?
Orucunu kendi iradenle bilerek ve isteyerek bozarsan 61 gün oruç tutmakla yükümlü oluyosun
Soruya gelince bence kazanmadın elinde olan bişey değildi.
bence bu sorunun burrada yeri degil bir hocaya danis kardesim!
sadece 1 gün.sen kasıtlı açmadığın için 61 gün değil.
Geçmiş olsun. Elinde olmadan cereyan eden sebeplerden dolayı sorumlu tutulmayacağını bilmeni isterim.Zuhur eden olaydan sonra herhangi bir yiyecek ya da içecek kullanmadıysan, iftar vaktine kadar beklediysen ve iftarını açtıysan, kaza ya da kefaret yükümlülüğüne girmeyeceksin.Bunun aksi durumunda 1 günlük kaza orucu tutmalısın.
Kefaret, bilerek ve isteyerek Ramazan ayında oruç tutmamak ve tuttuğu halde orucunu bozmaktan kaynaklanan bir sorumluluktur. Tıpkı, hukuksal olarak gözetim altına alınmış bir bireyin kefaletle serbest bırakılması gibi, 30 günlük sürenin 61 gün olarak telafi edilmesidir.
Yüce Rabbimiz, sonsuz şefkat ve merhamet sahibidir.Hiç bir İnsanın yapmış olduğu iyilik ya da kötülük, Rabbimize kar ya da zarar vermez.Yapılan/yapılacak tüm iyilikler ve kötülükler, İnsanoğlunun faydasına veya zararına olarak, bu dünyada ve sonsuz alemde karşısına çıkacaktır.
Bilimsel tespitler göstermektedir ki; oruç, vücudun kimyasını düzeltmektedir.Aynı zamanda, yardımseverlik duygularını da harekete geçirmektedir.
Ne zaman ve hangi şartlarda hayata veda edeceğini bilmeyen ve saniyede 13 insanın bu psikolojiyle hayata veda ettiği bir yaşam formunda nefes aldığımızı unutmamalı, kalbimizde sevgiye ve hoşgörüye daha fazla yer ayırmalıyız.
Farkında olmadan geldiğimiz bir dünyaya, farkında olmadan veda edeceğimizi her zaman anımsamalıyız.
Saygılarımla.
Kendin isteyerek bozarsan 60 + 1 tutuyorsun ; Sana bağlı olmadığı için sadece 1 gün.
Rahatladim
ramazan ayni biter bitmez hemen o 1 gün orucuda tuttacagim