Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Latin harflerinin egemenliği sona mı eriyor?
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Arap ve Kiril harfleriyle alan adı alınabilecek.

Rusya, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri, internette Latin harfleriyle değil kendi dillerinin harfleriyle alan adlarını yazma izni alan ilk ülkeler oldu.

Alan adlarını düzenleyen kuruluş Internet Corporation for Assigned Names and Numbers'dan (ICANN) tarafından alınan bu kararla internetteki Latin harfleri egemenliğinin sona erdiği belirtiliyor. Kararla, internetteki alan adlarının ''.com'' ya da ''.org''dan sonra gelen noktaların ardından Latin harfi olmayan karakterler kullanılabilir hale gelecek. Ancak, şimdilik teknik nedenlerle Latin harfleri kullanılmaya devam edilecek. İlk Latin harfi olmayan Arap ya da Kiril alfabesinden harflerin bu yılın ortalarında kullanıma girmesi bekleniyor. ICANN Yönetim Konseyi Başkanı Peter Dengate Thrush, bu gelişmenin uzun bir geçmişe sahip internetin en büyük teknik değişikliği olacağını belirtti.

+24 Ocak 2010 Pazar, 16:16
Evet bunu biliyordum zaten ama bilgi için sağol Smile
(01-24-2010 05:55 PM)TurkLead Yazılan: [ -> ]Evet bunu biliyordum zaten ama bilgi için sağol Smile

Haber aldığım kaynağa yeni ulaşmış. (:
O yüzden ben daha önce bilmiyordum.
Rica ederim.
Yeni öğrendim..
Yeni bir dönem diyebiliriz..
Bilmiyordum yeni öğrendim sağol Ss.gif
Arap harfleriyle alınan alanlar moda olur demedi demeyin Smile
Rusya'nın internet üzerindeki uygulaması hakkında bir bilgim yoktu ancak,ülke içinde tüm ''yabancı'' köklü firma isimlerini kendi harfleri ile yazmaktalar.
Rusya da çok şaşırmıştımSmile1 gün boyunca adidas aradım en sonunda işaretinden buldumSmile
(01-24-2010 07:24 PM)mogazz Yazılan: [ -> ]Rusya da çok şaşırmıştımSmile1 gün boyunca adidas aradım en sonunda işaretinden buldumSmile

Onlarda ne diyolar peki =) Tongue
(01-24-2010 07:28 PM)l3ommer Yazılan: [ -> ]
(01-24-2010 07:24 PM)mogazz Yazılan: [ -> ]Rusya da çok şaşırmıştımSmile1 gün boyunca adidas aradım en sonunda işaretinden buldumSmile

Onlarda ne diyolar peki =) Tongue
Ne dedklerini bilsem o kadar aramazdımSmile
Referans Adresler