Warrock Türkiye / Ship Supply

Tam Görünüm: Heron’a ‘ağır abi’ ANKA geliyor
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
TAİ’nin uzun zamandır üzerinde çalıştığı Türk İnsansız Hava Aracı (TİHA) yarın hangardan çıkıyor.

[Resim: 11123558.jpg]

İsrail’den satın alınan Heron’lardan çok daha üstün özellikler taşıyan TİHA’ya efsanelere konu olan Anka kuşunun adı verildi. PKK’yla mücadelede Heron’dan yararlanan Türkiye, kendi imkanlarıyla daha gelişmiş hava aracı üretti. TİHA, İsrail’den satın alınan Heron’lardan daha yüksekte, daha uzun süre uçacak ve daha fazla gözetleme yapacak. 2004 yılında başlanan projeyle bugünlere gelen TİHA, TAİ’nin gururu oldu. TİHA’nın maketini gelecek hafta İngiltere’de düzenlenecek havacılık fuarına götürmeyi düşünen TAİ, son anda fikir değiştirdi ve tanıtımı Türkiye’de yapmaya karar verdi. Bunun için yer testleri bitme aşamasına gelen TİHA’nın hangardan çıkarılmasına karar verildi.

‘MALE’ mi ‘HALE’ mi

Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla orta irtifada (30 bin feet-yaklaşık 10 km) uçmak üzere dizayn edilen TİHA’nın sürprizler taşıdığı sinyali geçen hafta geldi. Bu nedenle tören davetiyelerinde kafa karıştıran bir detay yer aldı. Proje “MALE” (Orta irtifa yüksek havada kalış) olarak hazırlandığı halde, davetiyeye TİHA’nın özelliği “HALE” (Yüksek irtifa yüksek havada kalış) olarak yazıldı. ‘Orta’ yerine ‘Yüksek’ kelimesinin konulmasıyla TİHA’nın uçma yüksekliği ve beraberinde sahip olduğu kabiliyetler büyük bir artış gösterdi. Türkiye, bu durumda ABD’nin Global Hawk ve İsrail’in Heron TP model İHA’larına rakip üretmiş oldu. TAİ yetkilileri davetiyede hata olmadığını, TİHA’nın teknik özelliklerinin yarın düzenlenecek toplantıda açıklanacağını kaydettiler.
Uçağın şekli güzelmiş Smile
Dışardan pek bişeye benzemio Big GrinBig Grin
2004 den beri üzerinde çalışıyosunuz ee kardeşim o zaman neden milyar dolar verip şerefsiz israilin dandik uçaklarını alıyorsunuz bizim yaptığımız israilden aldıklarımıza 10 basarken hemde anlamıyorum ya

TaTy

(07-15-2010 10:07 AM)ByCayLaq Yazılan: [ -> ]2004 den beri üzerinde çalışıyosunuz ee kardeşim o zaman neden milyar dolar verip şerefsiz israilin dandik uçaklarını alıyorsunuz bizim yaptığımız israilden aldıklarımıza 10 basarken hemde anlamıyorum ya

Bir X malzemesi üreteceğin zaman , piyasadaki bütün X malzemelerini toplarsın.Onların ölçülerini alırsın , neyden yapılmış bakarsın , dayanıklılığına , kullanım süresine , teknolojisine , maliyetine.Ondan sonra geliştirirsin ve prototipini üretirsin.Sonra testlerini yapar onay verirsin ve senin malzemen ortaya çıkar.

Heronların neden alındığını ve neden geri verildiğini şimdi anladın sanırım ? Kafanı yorma Tübitak,TSK,TAİ,TİHA gerekeni yapar.
Ek bir bilgi :
Yükseklik Alanı : 30,000 ft
Havada Dayanıklılık : 24 saat
Seyir Hızı : >75 kts
Kapsama Alanı : >200 km
Tören yayını...
http://anka.tai.com.tr/
Referans Adresler