07-06-2010, 01:50 PM
Sigortacının biri orduya gider . Askerleri iştimadadır .
Başlar anlatmaya :
" Ben size sigorta satmaya geldim . Sigorta olmayanlar savaşa gittiğinde beynine bir kurşun yerse , ailesi hiç para alamaz . Sigortalı olanların ailesine ise , devlet yüklü bir para öder . Şimdi kimler sigorta yaptırmak istiyor ?"
Kimseden ses çıkmaz .
İki kez daha anlatır ama yine ses çıkmaz .
Sigortacı gitmek üzereyken kıdemli bir Başçavuş gelir ve :
" Birde ben anlatayım . Ben bunların dilini konuşurum " der ve askerlere seslenir :
" Beyler , şimdi sigorta olup ta beynine kurşun yiyenlere devletin ne kadar para ödeyeceğini duydunuz değil mi ? " diye sorar
" Duyduk " der herkes .
" Şimdi siz hesap edin . Bundan sonra ilk çıkacak savaşta devlet , savaşa sigortalı olanlarımı , sigortasız olanlarımı sürer ? "
Fıkra kitabımda okudum . hoşuma gitti . Ellerimle yazdım
Umarım anlar ve beğenirsiniz
Başlar anlatmaya :
" Ben size sigorta satmaya geldim . Sigorta olmayanlar savaşa gittiğinde beynine bir kurşun yerse , ailesi hiç para alamaz . Sigortalı olanların ailesine ise , devlet yüklü bir para öder . Şimdi kimler sigorta yaptırmak istiyor ?"
Kimseden ses çıkmaz .
İki kez daha anlatır ama yine ses çıkmaz .
Sigortacı gitmek üzereyken kıdemli bir Başçavuş gelir ve :
" Birde ben anlatayım . Ben bunların dilini konuşurum " der ve askerlere seslenir :
" Beyler , şimdi sigorta olup ta beynine kurşun yiyenlere devletin ne kadar para ödeyeceğini duydunuz değil mi ? " diye sorar
" Duyduk " der herkes .
" Şimdi siz hesap edin . Bundan sonra ilk çıkacak savaşta devlet , savaşa sigortalı olanlarımı , sigortasız olanlarımı sürer ? "
Fıkra kitabımda okudum . hoşuma gitti . Ellerimle yazdım

Umarım anlar ve beğenirsiniz