06-25-2010, 12:24 AM
Arkadaşlar bildiğiniz gibi Estergon clanı yaklaşık bir 2 yıldır bu oyunda var olan bir clan. Bugüne kadar onları iyisiyle kötüysüyle tanıdık. Eskiden kötü şekilde kendilerini tanıttıkları zaman oldu ama aradan geçen onca zamana rağmen artık bir önyargı mekanizması oluştu. Estergon clanını uzaktan takip eden birisi olarak fikirlerinizi değiştirmek için bazı şeyleri söylemem gerekecek. Kaçınız bilir bilmiyorum ama o eskiden Estergon clanının adının kötü anılmasına sebebiyet veren oyuncular artık Estergon clanında değillerdir. Hepinizin tanıyacağı üzere Fatih Abi, yani Kuzgunbaba o clanın düzelmesi için çok çalışmış birisidir vede şuan o clanda gerçek anlamda eskiye oranlar çoook büyük düzelmeler var ama kafalardaki o eski estergon önyargısı sağlıklı düşünmemizi engelliyor. Her ortamda "zaten estergonlu onlar" "siz estergonlusunuz zaten bilirsiniz" "estergondan öğrendik" gibi saçma yorumlar çok fazla yapılıyor.
Sizden istediğim bu tür önyargılardan arınmanızdır. Bu tip önyargı ile yaklaştığınız zaman ister istemez her gün bu tür laflar duyan Estergon oyuncuları çok kolay sinirlenebiliyorlar vede bu sebeble gerginlikler çok kolay çıkabiliyor.
Özellikle son bir açıklama yapacam hackler ile ilgili. Oyunda çok güzel bir şey varki bunun zaman zaman çoğumuz fark edemiyor. Oyunda sizin rakibi görmemeniz onun sizi görmediği anlamına gelmez. Ben karşımdaki oyuncuya hack demek için en az 2 oyun beklerim. bakın 2 oyun diyorum 2 el değil. 2 farklı oyun. Gerekirse oyun sonu adamın girdiği odaya girer izlerim ama asla direk bir yorum yapmam ki kolay kolay birinede hack demem. Zaten birine hack dediğimiz zaman bir şey kazanmıyoruz. Umarım bu konuda herkez duyarlı olur çünkü her nekadar forumlara gelince evet hack dememek lazım desekte bu duyarlılık oyunda yok oluyor. Bu oyundaki 4. yılımı bitirdim artık 5 .yılımdayım vede birisine hack demek için gerçek anlamda sabrederimki ne yazıkki çoğumuz hack ile lagın arasındaki kalın çizgide kayboluyor.
Umarım herkez yazdığımdan bir şeyler kapmıştır.
--Turgay Emek--
Sizden istediğim bu tür önyargılardan arınmanızdır. Bu tip önyargı ile yaklaştığınız zaman ister istemez her gün bu tür laflar duyan Estergon oyuncuları çok kolay sinirlenebiliyorlar vede bu sebeble gerginlikler çok kolay çıkabiliyor.
Özellikle son bir açıklama yapacam hackler ile ilgili. Oyunda çok güzel bir şey varki bunun zaman zaman çoğumuz fark edemiyor. Oyunda sizin rakibi görmemeniz onun sizi görmediği anlamına gelmez. Ben karşımdaki oyuncuya hack demek için en az 2 oyun beklerim. bakın 2 oyun diyorum 2 el değil. 2 farklı oyun. Gerekirse oyun sonu adamın girdiği odaya girer izlerim ama asla direk bir yorum yapmam ki kolay kolay birinede hack demem. Zaten birine hack dediğimiz zaman bir şey kazanmıyoruz. Umarım bu konuda herkez duyarlı olur çünkü her nekadar forumlara gelince evet hack dememek lazım desekte bu duyarlılık oyunda yok oluyor. Bu oyundaki 4. yılımı bitirdim artık 5 .yılımdayım vede birisine hack demek için gerçek anlamda sabrederimki ne yazıkki çoğumuz hack ile lagın arasındaki kalın çizgide kayboluyor.
Umarım herkez yazdığımdan bir şeyler kapmıştır.
--Turgay Emek--

Şimdi oynamıyorum ama bundan 2-3 ay öncesine kadar karşılarında oynadığımda beni "hack" diye suçladılar, küfür ettiler. progameturk ts'sine gidip konusmaya çalıştım fakat adam yaşının 30 olduğunu söylüyor hoş ama hem küfür hem tehdit ediyor( seni tsden banlarım ) gibisine ki banladılar. bunu yapan da estergonda ve progameturkte yetkili bir kişi.Ben pek güvenmiyorum estergon clanına oyunu oynadığım sürece güvenmemeye devam edeceğim.Bu benim düşüncem, benim yorumum başkası iyi şeyler düşünür bilemem.